Filmer om MG
Här har vi samlat informativa filmer om myastenia gravis, MG. De förklarar vad som händer i kroppen vid MG och ger kunskap och förståelse kring vad MG innebär.
Föreläsning om MG
Myastenia gravis - från mild till svår sjukdom med dåligt avgränsade undergrupper. Föreläsning från 21 oktober 2024 med Fredrik Piehl, professor i neurologi vid Karolinska universitetssjukhuset och Susanna Brauner, docent vid Karolinska Institutet. Föreläsarna tog även upp det senaste om behandling och forskning av MG på europeisk nivå. I slutet av inspelningen finns en frågestund med.
Symtom vid MG
Att ställa diagnos vid MG
Brässoperation vid MG
Vill du delta i en ny nationell studie om MG?
DIG-MG är en nationell forskningsstudie för digital registrering av symtom hos patienter med Myasthenia Gravis (MG). Studien genomförs med hjälp av en ring som deltagarna bär.
Första symtomet var att jag fick svårt att prata
Eva Frostell MG-patient sedan 1976 delar sin berättelse om en ovanlig neurologisk sjukdom där både hjärnans och den mentala hälsan påverkas. När du försöker förklara dina symtom kan läkarna tro att allt sitter i ditt huvud, en så kallad psykosomatisk sjukdom.
Nyheter om diagnostik och behandling vid MG
Anna Rostedt Punga, professor i Klinisk Neurofysiologi vid Uppsala universitet, ger en sammanfattning av det senaste kunskapsläget vad gäller diagnostik och behandling vid myastenia gravis (MG). Artikeln är publicerad på Neurologiisverige.se.