Porträttbild på Kristina Niemi. Foto.
Foto: Alfred Skogberg.

Neuros kanslichef går vidare till nya uppdrag

, Berättat för Alfred Skogberg.

Kristina Niemi, efter sex år gör du i slutet av november din sista dag som kanslichef för Neuro.

Vad händer nu för dig?

- Nu kommer jag att fokusera på att ta vara på tiden. Vi vet ju alla att livet inte går i repris, och för mig blev det extra tydligt när min pappa fick en stroke och hela livet för pappa och mamma förändrades över en natt. Jag börjar nu själv bli äldre, fyllde 60 i höst. Nu ser jag min möjlighet att förverkliga en dröm om att jobba ytterligare några år men i mindre uppdrag, som konsult.

Vad har dessa år på Neuro betytt för dig?

- Jag är så tacksam för åren på Neuro! Med fantastiska medarbetare här på kansliet, med kreativa och inspirerande styrelser (tre under mina år!) och med alla er härliga medlemmar och föreningar så har jag verkligen lärt mig mycket, jag har fått nya insikter och jag har vidgat mina perspektiv.

Vad är du mest stolt över?

- Jag är stolt över det vi tillsammans med alla medlemmar och föreningar åstadkommit – ett förbund som varje dag arbetar för rätten till ett värdigt liv. Och jag är stolt över att vi tillsammans kunnat finnas för varandra under den svåra tiden då pandemin höll hela samhället i sitt grepp – då ställde vi inte in utan vi ställde om och hittade digitala sätt att mötas.

Vad har varit mest utmanande?

- Det är tufft att se hur många som ständigt måste strida för sin rätt till ett värdigt liv – för rätten till vård och behandling, rehabilitering, hjälpmedel, assistans och sjukersättning. Men vi har kämpat tillsammans både nationellt och lokalt. Och tillsammans är vi starka.

Vad vill du ge för tips till din efterträdare?

- Lyssna på våra medlemmar och fortsätt att vara deras röst. Vi får aldrig sluta kämpa för allas rätt till ett värdigt liv – till sista andetaget.

Övrigt du vill tillägga?

- Neuro kommer alltid att ha en egen plats i mitt hjärta.