PR-strateg/kommunikatör

Neuro är en oberoende organisation specialiserad på neurologi. Vi finns för att ge information, stöd och en framtidstro. Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra.

Vi är en rikstäckande organisation med cirka 17 länsförbund och 78 föreningar runt om i landet.

Tjänsten är placerad på riksförbundets kansli i Sundbyberg, även om vi för tillfället arbetar hemifrån i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Information om tjänsten

Som PR-strateg/kommunikatör har du en central roll i arbetet med att förmedla begriplig, saklig och målgruppsanpassad information om Neuros verksamhet och sakfrågor. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt med våra medierelationer, vårt opinionsarbete samt opinionsbildande kommunikation.

Du bidrar till att utforma och arbeta efter vår PR-strategi och kommunikationsmål som på olika sätt uppmärksammar Neuros verksamhet inom råd och stöd, insamling, forskning, medlemsrekrytering och opinionsbildning. Exempelvis hjälper du till med att nationellt och lokalt sälja in aktiviteter som Neuropromenaden, Neurodagen, diagnosstöd, juridisk rådgivning samt våra satsningar på forskning.

Tjänsten innebär att du ansvarar för vårt proaktiva och reaktiva mediearbete och är vår huvudsakliga kontaktperson för journalister. Du är ansvarig för att vi har väl fungerande interna rutiner för pressarbetet. Du identifierar kommunikationstillfällen och ser till att vi tar tillvara dessa. Du skriver pressmeddelanden, nyheter, debattartiklar, talepunkter och andra texter samt förankrar och publicerar dessa. Tillsammans med sakkunniga formulerar du målgruppsanpassade budskap.

Du ansvarar för att journalister som hör av sig till oss får rätt svar i rätt tid och från rätt person, vilket ofta är förbundsordförande. I arbetet ingår att stötta, coacha, medie- och budskapsträna talespersoner i organisationen. Vid behov är du själv talesperson i medierna. 

Du odlar goda kontakter med journalister inom allmänmedier och branschmedier. I tjänsten ingår att ha pressjour.

Du ansvarar för att följa upp och analysera mediebilden och mediegenomslaget. Vidare ansvarar du för vår bevakning av traditionella och sociala medier. Du bidrar också till att ständigt utveckla vår kommunikation i olika kanaler, inklusive sociala medier.

Du kommer även att bli ett viktigt kommunikationsstöd till förbundsordförande. I tjänsten ingår att ta fram underlag till förbundsordförande i form av presentationer, talarmanus och uttalanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av PR, opinionsbildning, pressfrågor eller likvärdiga erfarenheter. Du har eftergymnasial utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, alternativt annan utbildning som vi betraktar som likvärdig.

Du har mycket god förståelse för och kunskap om medielogik och har förmåga att formulera dig nyhetsmässigt och skapa mediegenomslag. Du är noggrann med att se till att vi alltid ger korrekt och kvalitetssäkrad information då trovärdighet är en av våra främsta grundstenar.

Du har gedigen erfarenhet av att stötta talespersoner i samband med intervjuer och av att skriva tydliga och intresseväckande pressmeddelanden. Du är en vass skribent med förmåga att sätta dig in i och förklara komplexa frågor på ett begripligt sätt för olika målgrupper. Du uttrycker dig väl på svenska både skriftligt och muntligt.

Som person är du prestigelös, trygg i din roll som kommunikatör och har integritet. Du är hjälpsam och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du har god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta och bygga förtroendefulla relationer både internt i organisationen och externt.

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet av:

  • att skriva debattartiklar
  • arbete i ideell verksamhet
  • arbete med sociala medier
  • de intressefrågor som Neuro driver såsom sjukvård, rehabilitering, forskning och/eller socialförsäkring inklusive LSS

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsinformation

Neuro erbjuder dig en spännande och utvecklande tjänst i en utvecklande och engagerad miljö. Våra värdeord är framtidstro, trovärdighet och enkelhet. Vi strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Neuro tillämpar 6 månaders provanställning.

Tjänsten är placerad vid Neuros förbundskansli i Sundbyberg.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsplatsen har kollektivavtal.
Mer information om vår verksamhet hittar du på neuro.se

Ansökan och sista ansökningsdag

Välkommen att mejla din ansökan med CV och personligt brev till ledigatjanster@neuro.se. Ange "PR-strateg/kommunikatör" i ämnesfältet.

Skicka gärna in din ansökan nu då vi tillämpar löpande urval. Sista ansökningsdag är 7 mars.

Kontaktpersoner

Kristina Niemi, Kanslichef
Telefon: 076-0017030
Mejl: kristina.niemi@neuro.se

Ingela Wettergrund, Facklig företrädare
Telefon: 0760-017027
Mejl: ingela.wettergrund@neuro.se