Påverkansstrateg

Neuro är en oberoende organisation specialiserad på neurologi. Vi finns för att ge information, stöd och en framtidstro. Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra.

Vi är en rikstäckande organisation med cirka 17 länsförbund och 78 föreningar runt om i landet.

Tjänsten är placerad på riksförbundets kansli i Sundbyberg, även om vi för tillfället arbetar hemifrån i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Information om tjänsten

Vi driver de intressepolitiska frågor som förbundets högsta beslutande organ, kongressen, beslutar om. För närvarande handlar det om frågor kopplade till sjukvård, framförallt neurosjukvård samt rehabilitering och forskning. Det handlar till exempel om att alla som är i behov av det ska få tillgång till rehabilitering eller frågor om tillgång till neurologer. Men också till exempel frågor om patientmedverkan i utvecklingen av nära vård både lokalt och regionalt såväl fysiskt som digitalt.

För att få genomslag och verkligen åstadkomma förändring så behöver våra föreningar vara kända och de frågor där vi vill påverka behöver lyftas och synliggöras. Föreningarna kan behöva hjälp att arbeta för att upparbeta personliga kontakter med tjänstemän, politiker och andra som arbetar lokalt med frågor där vi vill påverka. Även för en förening som funnits länge kan det vara viktigt att visa att man finns och är aktiv.

Hos oss har Roger arbetat med att stötta våra föreningar och länsförbund med detta, framförallt avseende rehabilitering. Men nu när han går i pension så söker vi hans efterträdare som är beredd att fortsätta att bidra till det arbetet och också hjälpa föreningarna att bredda vårt påverkansarbete avseende övriga prioriterade intressefrågor både lokalt och regionalt.

Ditt mål blir att verka för att våra föreningar och länsförbund blir viktiga partners i de kommuner och regioner där dom verkar för att påverka och åstadkomma förändring för våra medlemmar. Du arbetar både strategiskt och operativt med extern och intern kommunikation. I samarbete med föreningarna hjälper du till att ta fram kommunikationsstrategier och kommunikationsplaner som bidrar till att uppfylla verksamhetens mål. Du stöttar föreningarna och hjälper till att analysera kommunikationsbehov och identifiera syften, målgrupper, budskap och kanaler.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av påverkansarbete eller likvärdiga erfarenheter. Du har eftergymnasial utbildning inom statsvetenskap, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi betraktar som likvärdig.

Du har kunskap om hur beslutsvägar ser ut i kommuner och regioner och du har god förståelse för hur man bedriver påverkansarbete med syfte att åstadkomma förändring. Du är noggrann med att se till att vi alltid ger korrekt och kvalitetssäkrad information då trovärdighet är en av våra främsta grundstenar.

Du har erfarenhet av att stötta andra och du har förmåga att engagera och entusiasmera. Du uttrycker dig väl på svenska både skriftligt och muntligt och du är van att tala inför en grupp.

Som person är du prestigelös, trygg i din roll och har integritet. Du är hjälpsam och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du har god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du är en lagspelare och har lätt för att samarbeta och bygga förtroendefulla relationer både internt i organisationen och externt.

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet av:

  • arbete i ideell verksamhet
  • arbete med sociala medier
  • de intressefrågor som Neuro driver såsom sjukvård, rehabilitering, forskning och/eller socialförsäkring inklusive LSS

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsinformation

Neuro erbjuder dig en spännande och utvecklande tjänst i en utvecklande och engagerad miljö. Våra värdeord är framtidstro, trovärdighet och enkelhet. Vi strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Neuro tillämpar 6 månaders provanställning.

Tjänsten är placerad vid Neuros förbundskansli i Sundbyberg.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsplatsen har kollektivavtal.
Mer information om vår verksamhet hittar du på neuro.se

Ansökan och sista ansökningsdag

Välkommen att mejla din ansökan med CV och personligt brev till ledigatjanster@neuro.se. Ange "Påverkansstrateg" i ämnesfältet.

Skicka gärna in din ansökan nu då vi tillämpar löpande urval. Sista ansökningsdag är 7 mars.

Kontaktpersoner

Kristina Niemi, Kanslichef
Telefon: 076-0017030
Mejl: kristina.niemi@neuro.se

Ingela Wettergrund, Facklig företrädare
Telefon: 0760-017027
Mejl: ingela.wettergrund@neuro.se