Wihlborgs Fastigheter AB skänker julgåva till Stoppa ALS

Wihlborgs Fastigheter AB skänker 100 000 kronor till insamlingen Stoppa ALS och dessutom har ledamöterna i Wihlborgs styrelse beslutat sig för att gemensamt bidra med ytterligare 100 000 kronor. Företaget och styrelsen hoppas att bidragen kan hjälpa till att skänka hopp och mer tid tillsammans för ALS-drabbade och deras familjer.

”Istället för julkort och julklappar ger vi även i år ett bidrag till initiativet Stoppa ALS som tillsammans med Neuroförbundet samlar in bidrag till ALS treatment center vid Karolinska Sjukhuset i Stockholm. ALS treatment center är unikt då det startades upp och drivs med hjälp av bidrag och nu skänker hopp åt ALS-drabbade och deras familjer genom kliniska läkemedelsstudier.” /Wihlborgs Fastigheter AB

Neuroförbundet och Stoppa ALS tar tacksamt emot den oerhört generösa gåvan som kommer att gå till ALS treatment center på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm med forskaren och överläkaren Caroline Ingre i spetsen. ALS treatment center kunde startas under 2018 genom att privatpersoner och företag bidrog till insamlingen. På centret får ALS-patienter möjlighet att delta i patientstudier vilket på sikt ska leda till bättre behandling och mer tid tillsammans med nära och kära.