Två glas med bubbel och runt dem guldkonfetti. Foto.
På festen höll Björn tal och sjöng med i Lalehs sång Tack Förlåt. Foto: Pixabay.

Björn Natthiko Lindeblad sa adjö – bjöd in nära och kära till en stor fest

Ett rum fyllt till bristningsgränsen med kärlek. Det är det enda sättet att beskriva Björn Natthiko Lindeblads 60-årsfest som ägde rum i lördags. Men sammankomsten var också ett avsked med sina närmsta.

Björn Natthiko Lindeblad är den före detta civilekonomen som gav upp en lovande karriär inom näringslivet för att söka en större mening i tillvaron.

Han var helt enkelt inte lycklig. Även om det verkade så på utsidan.

Björn var då endast 25 år gammal. Men han avstyrde en unik möjlighet om att bli den yngsta finanschefen någonsin på ett dotterbolag inom AGA-koncernen.

Det kändes helt enkelt fel. Hela hans väsen önskade något annat. Så han bytte kurs.

Först reste han runt hela världen innan han hamnade på ett meditationsretreat i Thailand.

År 2018 fick Björn diagnosen ALS. Läkaren gav honom mellan ett och fem år kvar att leva. Trots den tunga beskedet bestämde han sig för att inte låta kroppen begränsa honom. Istället gav han sig ut på en lång turné i hela landet som drog storpublik.

Björn har varit öppen med sin sjukdom och förstått att han inte har ett överflöd av dagar kvar. I somras fyllde han 60 år och ville ställa till med en stor fest. Men då gick det inte på grund av pandemin. Dock har det blivit annorlunda nu. Lördagen den 27 november samlade han alla sina vänner för en stor fest som skulle uppmärksamma hans födelsedag, men också det stundande avskedet.