Digitalidag 15 oktober

Kom på öppet hus - 10:00 - 16:00!

Digitalidag är en årlig och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera alla människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. Du kan läsa mer: om vad Digitalidag är för något och vilka som står bakom via länken https://digitalidag.org/

Innehåll på vår digitala temadag


Digitalidag - 15 oktober,
öppet hus i Neuro Stockholms lokal.  

• 10:00 - 10:30 Temadagen startar med fika.

• 10:30 - 11:00 Permobil bjuder in er till ett samtal där Karin Leire, forskning- och innovationschef, samt Martinus Rönnerman, kommunikationschef, berättar om hur uppkopplade hjälpmedel i vardagen kan öka individens frihet och välbefinnande. Sänds även live på Facebook via länken Hur kan uppkopplade hjälpmedel öka till mer frihet och välbefinnande? 

• 11:00 - 11:30 Permobil svarar på frågor.

• 11:00 - 16:00 Coacher från TechBuddy finns på plats under hela dagen för att hjälpa dig komma igång med Bank-Id, Swish och/eller svara på andra tekniska frågor.

• 12:30 - 13:15, Microsoft Teams - Vi visar på plats hur du använder videomöte, Microsoft Teams. 

• 13:30 - 14:30, Alltid Öppet - Anna Tisäter (specialist på Alltid öppet) föreläser om hur, varför och vilka möjligheter som finns i appen Alltid öppet. 

• 14:45 - 15:45, Vårdguiden 1177.se - Nathalie Rosed visar på plats hur du kan använda Vårdguiden 1177.se t.ex. Boka ny tid för besök på mottagning, förnya dina recept, söka mottagning. 

• 16:00 Vi avslutar vår temadag.

Instruktioner

Klicka på länken i god tid. 

Om du använder smartphone eller surfplatta måste du ladda ner Teams-appen och installera den i förväg för att det ska fungera. 

Länkar till Teams-appen på Google play respektive App Store hittar du nedan. 

Google play (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.teams&hl=en&gl=US 

App store (Apple): https://apps.apple.com/us/app/microsoft-teams/id1113153706 


Hjälp på vägen

Post och telestyrelsen har tagit fram Digitalhjälpen som ger dig vägledning och tips för en lättare vardag. På PTS hemsida finns vägledning, goda råd och steg-för-steg-guider som förklarar hur du använder digitala tjänster som kan göra vardagen lite lättare.

Ring - Digitalidag

Har du frågor om digitala verktyg och tjänster, och funderar du på var du praktiskt kan få hjälp? Den 15/10 från 9.00-17.00 kan du ringa till Ring Digitalidag för att få guidning och vägledning! Telefonnumret är 010 - 550 25 00.

Undersökning - Digitalisering

Digitalidag undersöker vad digitalisering betyder för människor i Sverige. Vilka möjligheter och utmaningar finns? Genom att ställa denna fråga till så många som möjligt hoppas vi kunna få en djupare förståelse för digitaliseringens samhällspåverkan! En AI-lösning används som möjliggör att stora mängder svar kan samlas in och analyseras. Samtliga svar är anonyma och kan inte spåras. Klicka på länken för att delta! Stort tack på förhand P.S. Skriv så mycket du vill - AI älskar text! https://digitalidag.squarespace.com

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet