MC-klubben samlad med en stor check.
Över 7300 kronor har Templar Knights Motorcycle Club - Jämtland Lodge samlat in under 2017 på olika välgörenhetsevent och nyligen överlämnade MC-klubben checken till Neuros lokala representanter i Jämtland-Härjedalen. Jenny Jonsson är ordförande i Neuro Jämtland-Härjedalen och är mycket tacksam för klubbens initiativ. Pressbild

Därför samlade TKMC in pengar till Neuro Jämtland-Härjedalen

, Håkan Sjunnesson

Det senaste året har motorcykelklubben TKMC, Templar Knights Motorcycle Club - Jamtland Lodge haft Neuro Jämtland-Härjedalen som förmånstagare.

-Vi går i våra historiska Bröders fotspår genom att idag hjälpa utsatta och svaga i samhället, så som Tempelriddarna skyddade pilgrimerna, säger TKMC:s Commander Thomas "Ink" Gillhover.

Över 7300 kronor har Templar Knights Motorcycle Club - Jamtland Lodge samlat in under 2017 på olika välgörenhetsevent och nyligen överlämnade MC-klubben checken till Neuros lokala representanter i Jämtland-Härjedalen. Jenny Jonsson är ordförande i Neuro Jämtland-Härjedalen och är mycket tacksam för klubbens initiativ:

- Samarbetet med TKMC betyder mycket för oss. Det har gett oss en möjlighet att synas och nå ut till fler invånare i Jämtland/Härjedalen om vårt arbete lokalt, säger Jenny Jonsson och berättar hur det hela blev verklighet:

- Det var faktiskt Templar Knights Motorcycle Club - Jamtland Lodge som tog kontakt med oss i Neuro Jämtland/Härjedalen. De har tidigare stöttat andra organisationer och under 2017 ville de samarbeta med oss för att uppmärksamma den neurologiska diagnosen ms, multipel skleros. Och de har deltagit med oss på bland annat ms-dagen, Neurodagen och varit med på våra möten, säger Jenny Jonsson.

Vill hjälpa samhällets utsatta
För motorcykelklubben var det mer eller mindre en självklarhet att ställa upp och bidra till de som behöver i samhället, enligt TKMC:s Commander Thomas "Ink" Gillhover:

- Templar Knights MC går i sina historiska Bröders fotspår genom att idag hjälpa utsatta och svaga i samhället, så som Tempelriddarna skyddade pilgrimerna, säger TKMC:s Commander Thomas "Ink" Gillhover och förtydligar:

- Vi organiserar och deltar i välgörenhetsaktiviteter och hedrar förutom de länder vi lever i, även Försvarsmaktens fredsbevarande insatser i krigshärjade områden och alla soldater som kämpat där för fred. Vi stödjer också med stolthet medborgarnas välbefinnande i samhället.

Fakta TKMC

Templar Knights Motorcycle Club är mer som ett ordenssällskap än en vanlig hojklubb, som vid sidan av hojåkandet har välgörenhet för behövande och svaga som ledstjärna. Klubben grundades 2010 i USA med idén om ömsesidig tillit och kamratskap och med just välgörenhet som ett starkt ledord.
TKMC representeras idag av 3 st Loger i USA, 1 st i Canada samt 3 st i Sverige. Jamtland Lodge startades 2012 och är därmed Sveriges äldsta Loge.

TKMC består av och välkomnar människor från alla samhällsskikt, med hög etik och moral och som vill förbättra vårt samhälle. I vår orden är alla välkomna oavsett kön, ras eller tro. Vi kräver dock att våra medlemmar tror på det vi gör och är villiga att jobba för klubbens bästa. 'Ingen kan göra allt, men alla kan göra något'. Det är ett motto som beskriver en TKMC-medlem på ett mycket bra sätt.

Vi är en politiskt och religiöst obunden organisation. Vi är inte knutna till frimurarna eller någon annan ordens loge.

Läs mer om TKMC> http://templarknightsmc.se/jamtland/

Läs mer om Neuro Jämtland-Härjedalen> https://neuro.se/engagera-dig/foereningar-a-oe/jaemtland-haerjedalen/