Ovanliga syrener.

ALS-webbinarium 27 juni 2024

Är du intresserad av att lära dig mer om ALS? Då är du varmt välkommen till sommarens ALS-webbinarium den 27 juni som anordnas av Neuroförbundet och Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning. Under en timme kommer forskare från Karolinska Institutet och Umeå universitet att hålla två intressanta föreläsningar och besvara dina frågor.

Var: Webbinariet är gratis och hålls digitalt över Teams.

Torsdag den 27 juni mellan klockan 18:00 - 19:00.

Registrera dig i länken nedan. Efter registrering får du ett mejl med inbjudan och instruktioner om hur du ansluter. 

Inspelade föreläsningar kommer att publiceras i efterhand.

 

Nationellt vårdförlopp för ALS tas fram

Ulf Kläppe, Karolinska Universitetssjukhuset

Ulf Kläppe är neurolog vid Karolinska Universitetssjukhuset och forskare vid Karolinska Institutet. Ulf är sedan september 2023 ordförande i en nationell arbetsgrupp som har till uppgift att utarbeta ett vårdförlopp för ALS som syftar till att skapa jämlik vård för personer med ALS i Sverige. Ulf kommer att prata om hur detta arbete planeras och varför det är viktigt.

Rapport från ENCALS-konferensen 2024

Peter Andersen, Umeå universitet

I år är Karolinska Institutet värd för det största europeiska vetenskapliga mötet för ALS, ENCALS, där forskare från hela Europa träffas för att presentera sin forskning. Peter Andersen, professor vid Umeå universitet och överläkare i neurologi vid Norrlands universitetssjukhus, kommer att sammanfatta utvalda delar av konferensen.