Utflykt till Arvika den 21 maj

Lördag den 21 maj har vi tillsammans med övriga föreningar i Värmland, en utflykt till Arvika. Vi får välja mellan att besöka Rackstadmuséet eller Fordonsmuséet. Efter museibesöket, förflyttar vi oss till Scandic Arvika (Stadshotellet), för att avnjuta en tre rätters lunch. Hålltider: Museibesök kl. 11.00 till 13.00 Lunch kl. 14.00 Deltagandet är kostnadsfritt - vi betalar färdtjänstkostnad eller milersättning 18:50 per mil, för de som kör själv.

 

Alla nyheter

2024-04-23

Fonder och stiftelser du kan söka

Fonder och stiftelser som finns att söka. Här finner du tips råd och länkar. Observera att sidan är under uppbyggnad.

Läs mer
2023-02-04

Vart vänder jag mig?

En väl sammanhållen folder om vart du kan vända dig med dina frågor om stödinsatser från samhället.

Läs mer
2023-01-23

Boken kommer.

Böcker hem till dörren För dig som inte kan komma till biblioteket på grund av kortare eller långvarig sjukdom, hög ålder eller funktionsnedsättning. Tjänsten är gratis, bokpaketen plockas ihop efter dina önskemål och lånetiden är normalt sex veckor.

Läs mer
2023-01-19

Anhörigstöd

Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för personer som vårdar en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Här finns vägledning för dig som ska tillämpa bestämmelsen om stöd till anhöriga, 5 kap. 10 § socialtjänstlagen.

Läs mer
2023-01-18

Träna hemma med Sofia

I dessa tider av social distansering är det än mer viktigt att hålla igång kroppen. Gymmet må vara stängt men det finns massor av tips på bra övningar att göra hemma.

Läs mer
2023-01-18

Kommun rehabilitering

Kommunens rehabilitering är ett komplement till den rehabilitering som Region Värmland (f.d. Landstinget) erbjuder. Kommunrehabiliteringen arbetar för att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna bibehålla eller förbättra sin aktivitetsförmåga

Läs mer
2023-01-18

Resa med färdtjänst i annan kommun.

Vid sidan av färdtjänst och riksfärdtjänst finns även RIAK-Resa/färdtjänst i annan kommun. Detta innebär att hemkommunen vill hjälpa till att anordna färdtjänstresor för sina kommuninvånare i andra kommuner där de tillfälligtvis vistas.

Läs mer
2023-01-18

Region Värmland Hälsa & Vård

Nu är regionbildningen klar. Här finner du länkar till aktuell information inom områden som berör hälsa och vård.

Läs mer
2023-01-17

Folkhögskolor i Värmland

Vill du lära dig ett yrke och gå direkt ut på arbetsmarknaden? Behöver läsa in grundskolan eller gymnasiet för att söka vidare till högre studier? Eller vill du fördjupa dig i ditt intresse? Oavsett vilket kan en folkhögskola i Värmland vara din väg.

Läs mer
2023-01-17

Studieförbund i Värmland

I Värmland finns det flera studieförbund med verksamhet på orter runt om i länet som erbjuder studiecirklar med stor bredd. Sök på sidan efter kurser i din kommun.

Läs mer