Rehabilitering

Rehabtips från Neuro Mark.

Vintersol på Teneriffa

Neurologisk och reumatisk rehabilitering.

På södra Teneriffa ligger Los Cristianos. Här erbjuder Vintersol en komplett rehabilitering för dig med neurologiska eller/och reumatiska besvär. Vi har svensktalande personal, individuell sjukgymnastik och arbetsterapi, vattengympa, mattgympa, handgrupp, fotgrupp och pinngrupp. Vi har kurator, psykolog, specialistläkare, sjuksköterskor och utprovning av hjälpmedel.

Uppvärmd pool, gymnastiksal och gym för egenträning. Egen matsal och fritidsverksamhet. Vi har avtal med Landstinget och kan erbjuda stabilt barometertryck och många timmars solsken.

Vi erbjuder boende på Vintersol i enkelrum eller dubbelrum. Om du kommer som poliklinisk patient finns det andra boendealternativ.

Länk direkt till Vintersol>>

Valjeviken i Sölvesborg

Valjeviken är ett aktivitetscenter som bygger på flera verksamhetsgrenar. Tillgängligheten är stor och vi strävar efter en positiv integration. Genom att kombinera rehabilitering, utbildning och framtidsaktiviteter med en stor portion glädje skapas en viktig stimulans till en bättre livssituation. Valjeviken är en rehabiliterings- och rekreationsanläggning samt folkhögskola. Valjeviken ligger i Sölvesborg i Blekinge och är en av anläggningarna inom Neuroförbundet. Valjeviken ägs och sköts av Neuroförbundet.

Länk direkt till Valjeviken>>

Humlegården i Sigtuna

Humlegården som ligger i Sigtuna erbjuder kvalificerad neurologisk rehabilitering. Målsättningen är att våra gäster skall klara sitt dagliga liv så bra som möjligt utifrån de egna förutsättningarna. Våra rehabprogram är specialiserade mot MS, Stroke, Parkinson och andra neurologiska sjukdomar. Daglig sjukgymnastik och arbetsterapi, individuellt och i grupp, stöd av kurator, logoped och psykolog liksom mötet med andra människor i liknande livssituation är mycket viktiga delar av rehabiliteringen. Samtalet, enskilt och i grupp och även tillsammans med anhöriga, är ett annat av våra verktyg. Humlegården är ett rehabiliteringscenter.
Här kan du läsa om Rehabilitering på Humlegården och Vintersol.
Stiftelsen Humlegården är en av anläggningarna inom Neuroförbundet.

Länk direkt till Humlegården>>

Bräcke Diakoni

Bräcke Diakoni vill, med en helhetssyn på livet, bidra till att öka människors livskvalitet och stärka människans värde i vårt samhälle. Vår verksamhet syftar till att stärka människor i utsatta situationer. Vi arbetar med rehabilitering, habilitering, olika boendeverksamheter och utbildning.

Länk direkt till Bräcke Diakoni>>