Kläder för funktionshindrade

, Kicki Staffas

Här presenteras olika länkar till butiker med special inriktning på funktionshindrade.

Klädvalet

Kläder för personer med olika rörelsehinder. Kläder som tas på framifrån och försluts med omlottknäppning bak. Funktionella kläder av hög kvalitet som underlättar av- och påklädning för både vårdtagare och vårdgivare.

Länk direkt till Klädvalet

Sittingfeather

Vår målsättning är att tillhandahålla snygga och praktiska kläder för rullstolsburna och personer med olika typer av funktionsnedsättning. En kundgrupp som kan ha svårt att få sina behov tillgodosedda i den vanliga konfektionen. Vi specialiserar oss på ytterkläder, byxor, vårdpyjamas och en del innekläder. Våra kläder är designade med stort kunnande och alla har smarta detaljer som ofta gör vardagen enklare.

Länk direkt till Sittingfeather.

Textil och tips

Textil och tips. Gratis mönster & beskrivning på stickade, virkade och lättsydda anpassade plagg för kvinnor, män & barn med rörelsehinder också för rullstolsanvändare. Även anvisning hur man kan sy om befintliga plagg samt hänvisning, för de som inte kan sy, till butiker i Sverige och utomlands som säljer anpassade plagg.

Länk direkt till Textil och tips. 

Design by björk

Design by björk riktar sig till personer som är rullstolsburna. De har fokuserat på byxor men håller på att ta fram fler plagg som kommer längre fram.

Länk direkt till Design by björk

Wheelwear Moderiktiga kläder
Wheelwear Moderiktiga kläder med perfekt passform för dig som sitter i rullstol. Vår första kollektion för män kommer ut i december 2021. Vi kommer även att utöka vårt sortiment med dam, barn och sportkollektion.

Länk direkt till Wheelwear