Nyfiken på Mindfulness?

Prova på online tillsammans med Neuro Malmö och företaget BryDig.
När: fredag den 13 november 09.00-11.00 och torsdagen den 17 december 16.00-18.00
Ingen ska vara ensam i jul!

Mindfulness handlar om att leva i nuet, ta kontroll över sina känslor och göra medvetna val. Att vara ”mindful” är ett förhållningssätt som uttrycker att vi är vakna och uppmärksamma på det som är och sker i nuet, utan att bedöma det. Ge dig själv tid till medveten närvaro. Inga förkunskaper krävs.

Visste du att 10 minuters träning om dagen har positiva effekter på bland annat stress, utmattning och sömnstörningar? Mindfulnessträning är som att ”gå på gym med hjärnan”-steg för steg i din takt. Träningen gör att du utvecklar din koncentration och din förmåga att fokusera på det du vill, när du vill! Prova så får du se vad som sker.

När: fredagen den 13 november 09.00 – 11.00 och torsdagen den 17 december 16.00 - 18.00

Det enda du behöver är en internetuppkoppling, ett nyfiket sinne och ladda ner programmet Zoom. Länk för att delta https://zoom.us/j/95855446949

Våra instruktörer heter Therese Blunck och Jimmy Pettersson från företaget BRYDIG.

Detta är en del av ”Ingen ska vara ensam i jul” – som är digitala aktiviteter för alla under december månad.

Under hela december, lucia, julafton och nyårsafton arrangerar Neuros föreningar i hela Sverige digitala julaktiviteter för att bryta isolering och säkerställa att alla har tillgång till gemenskap och sociala sammanhang.

Oavsett om du gillar julen eller inte, så står den snart för dörren. För många är julen en tid för gemenskap och glädje, en tid att samla familjen. Men julen 2020 kommer inte att bli som tidigare jular.

Neuros enkät om pandemins effekter visar att bland våra medlemmar, människor med neurologisk diagnos, har 40% känt sig ensamma och nästan lika många, 36%, har känt sig oroliga. När pandemin nu fortsätter och sociala restriktioner består kommer den som upplevt oro och ensamhet under året att fortsätta göra det under juletid.

 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet