Parasport hos Neuro Kronoberg

 • Vi, i Neuro Kronoberg ser fysisk aktivitet som en viktig del av livet och något vi vill värna om. Men då många av våra medlemmar kan ha vissa begränsningar i att utöva idrotter så har vi startat flera olika träningsmöjligheter i egen regi.
  Sedan 23/11 2018 är vår förening även en del av parasportsförbundet och detta ger oss möjligheter att utveckla vår träning och stärka våra medlemmar i deras möjlighet till tillgänglig träning.
 • I dagsläge erbjuder vi några olika möjligheter till träning.

RulleGruppen

 • Vi ordnar  rullstolsträning för de som sitter i manuell rullstol 1 gång i veckan. Vi provar olika idrotter, vi rullar distans, vi kör teknikbanor, tränar styrka och har roligt tillsammans.
  Information om RulleGruppen

Bassängträning

 • Vi har träning i varmbassäng i anpassade anläggningar både i Ljungby och Växjö, dessa grupperna träffas 1 gång i veckan. Träningen ligger mycket i att stärka och bibehålla den del av rörligheten som fungerar och samtidigt ges det möjlighet till erfarenhetsutbyte och gemenskap i gruppen.
  Information om Aktiviteter Ljungby
  Information om Aktiviteter Växjö

 

Vill du komma i kontakt med någon för att få veta mer om våra träningar så mejla till föreningen.  kronoberg@neuro.se

Länkar till Parasport Småland:
Tidningen Nr 1
Tidningen Nr 2 med reportage om Rullegruppen
Tidningen Nr 3 med mer reportage om Rullegruppen

Länk till ParaMe där Rullegruppen presenteras bl.a.

Parasport Smålands hemsida

Tillbaka till Neuro Kronoberg

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet