Julbord på Stufvenäs

Julbord på Stufvenäs Gästgifveri 2019

Ett 40-tal personer var sugna på ett härligt julbord och hängde med till Stufvenäs Gästgifveri en torsdag i december.

Förra årets julbord var uppskattat av många så det blev samma koncept i år.

Ett 40-tal personer har nappat på inbjudan. Många av oss valde att åka med Solbussen som hämtar upp ett gäng i Nybro och ett i Kalmar, andra valde att ta sig dit på egen hand.

Som sig bör vid julbord inleds med glögg och pepparkakor. Krister, ordförande i Neuro Kalmar passar på att hälsa alla välkomna och hoppas att vi ska få en trevlig eftermiddag tillsammans. 

Dags att sätta sig till bords, vilket nästan alltid är ett litet projekt för vårt fantastiska, härliga gäng med rullstolar, rollatorer och kryckor, men efter lite pyssel, fixande och trixande har alla hittat sin plats.
Ett fullsatt Stufvenäs gör att det blir lite extra trångt och svårframkomligt men med all säkerhet får alla  hjälp att få  tallrikarna fyllda till brädden och ingen åker därifrån hungrig.

Vi bjuds på ett minst sagt dignande julbord med sill- och strömmingsinläggningar av alla de slag, rökt lax, gravad lax, ägghalvor, såser, massor av kallskuret, kött och korvar av vildsvin, hjort, björn, älg och julskinkan inte att förglömma.
En hel del vegetariskt finns också att välja på, rotsaker tillagade på olika sätt med spännande smaksättningar. Självklart finns allt det varma som hör julen till också framdukat. 

Till avslutning, för alla som gillar sötsaker, ett dessertbord med allt från ostkaka och ris à la Malta till härligheter som pepparkakstiramisu, cheesecake med glögggele, hallon och lakritsparfait. Ett bord fyllt med goda ostar och annat tilltugg finns också för de som hellre önskar det och så en hel hylla full med julgodis.

Under tiden alla desserter, godsaker och kaffe avnjuts är det dags för att se vilka som blir lyckliga vinnare i lotteriet som föreningen fixat. Alla har fått varsin lott och tre vinner en fin julklappspåse med ett presentkort á 200 kr på ICA och choklad.

Efter några timmars trevlig samvaro, förhoppningsvis mätta och belåtna, är det så dags att äntra Solbussen för hemfärd.