Julbord 2018

Med Solbussen till Stufvenäs Gästgifveri 12/12.

I år bar det av med Solbussen till anrika Stufvenäs Gästgifveri i Söderåkra där vi fick avnjuta ett härligt julbord.

Som vanligt var det Solbussens eminente chaufför Mats Krantz som först hämtade upp ett gäng i Nybro och sedan ett vid IKEA i Kalmar.

Ett 35-tal personer hade nappat på inbjudan. Vid framkomsten inleddes det med lite glöggmingel och sen var det dags att förflytta sig till ett dignande julbord.
Där fanns allt man kan önska och lite till. Sill- och strömmingsinläggningar av alla de slag, rökt lax, gravad lax, massor av kallskuret, kött, korv mm. Vildsvin, hjort, björnkorv, älgkorv, listan kan göras lång.
Det fanns även mycket vegetariskt att smaka på, rotsaker tillagade på olika sätt med spännande smaksättningar. Och så självklart  det varma som hör julen till. Janssons, köttbullar, prinskorv, lutfisk, flera kålsorter mm.

Sist men inte minst ett dignande dessertbord med självklarheter som ostkaka och ris à la Malta men även härligheter såsom pepparkakstiramisu, cheesecake med glögggele, hallon och lakritsparfait.
Skulle inte detta falla någon i smaken fanns ett bord fyllt med goda ostar och annat tilltugg. För att inte tala om hela hyllan med julgodis av alla de sorter.

Med all säkerhet fanns det något för alla smakriktningar på detta julbord och ingen som behövde gå där ifrån hungrig.

Efter några timmars trevlig samvaro var det dags för hemfärd. Med skymning i antågande och alla tända ljus blev det än mer lite julstämning.

Här hittar du lite historia om Gästgifveriet.