Ledsen man med händerna nervänt i ansiktet. foto. Pixabay.
Bild. Pixabay. Stocksnap,

Känslomässig hantering i coronatider

I en föreläsningsserie om 3 tillfällen lyfte vi ämnet känslor i denna tid av pandemi och isolering. Vad händer inom oss och vad kan man göra åt det? Psykolog Anneli Skogsberg guidade oss under en halvtimme per gång och varje tillfälle avslutades med möjlighet till 15 minuters frågestund.

#1 Kris – vad är det? Hur mår jag?

Vad är kris och hur kan man må i en sådan situation? Hur mår jag i allt det här? Den här första omgången ger en genomgång av tankar, känslor, reaktioner och beteende

Inspelning från föreläsning #1 den 25 juni.

#2 Känslohantering - Vad behöver jag?

Andra omgången fokuserades på grubbel, problemlösning, acceptans och hur man kan hantera svåra känslor.

Inspelning från föreläsning #2 den 2 juli.

#3 Värderingar – vad är det? Vad är viktigt för mig?

Avslutningsvis pratade Anneli om vad som är viktigt för var och en i en krissituation. Även om det är en svår situation hur kan man göra för att ändå må bra?

Inspelning från föreläsning #3 den 9 juli.

Föreläsningen har filmats för att kunna låta andra ta del av innehållet i efterhand. Enbart föreläsaren och eventuella frågeställare kommer att spelas in. Genom att delta i föreläsningen godkänner du din eventuella medverkan i inspelningen.

Neuro är en oberoende organisation specialiserad på neurologi. Syftet är att ge information, stöd och framtidstro kring neurologiska diagnoser. Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra. Är du inte redan medlem så kan du enkelt gå med i Neuro genom att anmäla dig här . Just nu får du hela 2021 med på köpet! 

Anneli Skogsberg är leg psykolog med KBT-inriktning och arbetar på egen psykologmottagning i Lund samt på Brahehälsan, Vårdcentral i Löberöd. Hon har även tidigare arbetat med behandling på privat mottagning, Företagshälsovård, Elevhälsan. Anneli trivs verkligen att arbeta med behandling av människor och se de må bättre och utvecklas mot deras mål. Hennes inriktning är att arbeta med bland annat stressrelaterade besvär, oro/ångest, tvångsproblematik, depression enskilt eller i grupp.

Vid eventuella frågor så kontakta föreningsutvecklare Anette Strandberg på mobil 076-0017016 eller mail anette.strandberg@neuro.se

Tack för ert deltagande! //projektområdet för Föreningsutveckling i södra Sverige