Funktionshinderdagen 2019: Neuro med på tyst manifestation i Kalmar

Medlemmar i Neuro fanns med bland de 20-talet demonstranter som samlades på Larmtorget i Kalmar på Internationella Funktionshinderdagen den 3 december.
– Lagstiftningen var kärleksfull och omhändertagande när den stiftades i mitten på 90-talet. Nu har den blivit hård och fyrkantig, säger Marie Torstensson i Neuroföreningen.

Kalmardemonstranterna samlades för att manifestera sitt stöd för funktionshindrade och deras situation. Marie Torstensson som representerade förbundet Neuro och intresseföreningen FUB, var en av de som hade samlats för att manifestera.
– Vi tycker inte att funktionshindrade får den hjälp och det stöd de behöver, säger Marie Torstensson i den lokala Neuroföreningen. (Klicka på länken och läs artikeln och se nyhetsinslaget! )

Innehållsansvarig: Håkan Sjunnesson

Neuro finns i hela landet

I samband med beskedet om en neurologisk diagnos eller skada tar livet ofta en ny vändning. Massor av frågor behöver få svar och en ny livssituation kan behöva hanteras. Att då få kontakt med personer som har egna, liknande erfarenheter kan för många vara särskilt givande och utvecklande.

Hitta din förening