Många är stressade idag på grund av att Coronapandemin drabbat många indirekt genom uppskjutna inplanerade viktiga operationer. Det har skapat ett väldigt "vårdberg" som nu skyndsamt måste åtgärdas. Foto: Håkan Sjunnesson / Neuro

Christina i Neuro har väntat på viktig hjärtoperation sedan i februari

Nästan 3 000 operationer fick skjutas upp och ställas in, när sjukvården i Region Uppsala ställde om för att ta emot coronapatienter, enligt SR Uppland.
En av dem som nu väntat ett halvår på en operation är Christina Brännström, som måste få en ny aortaklaff i hjärtat. "Det är en katastrof för mig", säger hon.

"Om jag tänker egoistiskt så är detta en katastrof för mig. Jag som behöver träna varje dag och rehabilitera mig, men kan inte göra det. Det är förskräckligt helt enkelt." säger Neuromedlemmen Christina Brännström till Sveriges Radio Uppland och fortsätter:

"På första undersökningen med ultraljud av hjärtat konstaterade man att det var allvarligt, att jag behövde en snar operation", berättar Christina Brännström.

Innehållsansvarig: Håkan Sjunnesson

Vill du veta mer?

Nyhetsbrevet kommer en gång i månaden och innehåller nyheter från vår verksamhet och information om aktuell forskning inom neurologi.

Ja, tack!