Porträtt på Lise Lidbäck. Foto.
- Nu är det viktigt att vi tar hand om oss själva och varandra. Foto: Håkan Sjunnesson, Neuro.

En hälsning från förbundsstyrelsen i Coronatider

Ibland är livet väldigt oförutsägbart. Vi lever i vår vardag och har för det mesta bra koll på tillvaron. Vi har för det mesta också hyfsad koll på kommande orosmoln. Men ingen av oss kunde väl förvänta sig att vi plötsligt skulle ställas inför en pandemi som de facto har ställt hela vår värld på ända.

I skrivande stund har Norge infört karantän för alla som reser utanför Norden. USA har stängt sina gränser mot större delen av Europa. Evenemang ställs in och nya restriktioner införs hela tiden. Många människor lever i skräck, vilket är lätt att förstå. För våra medlemmar är situationen extra svår. Många av dem är väldigt utsatta och är beroende av samhällsfunktioner som gör dem extra utsatta för smitta. Samhällsinformationen går till de stora massorna, men vi behöver svar på en rad frågor. Igår skickade vi ett öppet brev till Folkhälsomyndigheten som vi fortfarande väntar svar på.

Vi bevakar givetvis också all information och publicerar regelbundet i våra kanaler.

Nu är det viktigt att vi tar hand om oss själva och varandra. Vi har fått många frågor från medlemmar och föreningar hur vi nu ska tänka framåt. Nu är det årsmötestider och enligt stadgarna skall samtliga årsmöten vara avklarade senast den 31 mars. Vi väljer nu att skjuta fram det datumet till juni och i bilagan som följer med detta brev så får ni också tips om alternativa sätt att hantera årsmötena på. Det kan också hända oförutsedda saker som gör att vi behöver fatta nya beslut, men vi följer utvecklingen noga och kommer ut med ny information så fort det blir påkallat. Vi har också valt att ställa in ett antal evenemang den närmaste tiden - allt för att skydda varandra från smittspridning. Mer information om detta kommer också.

Vi vill också framföra vårt varmaste tack till er alla för det fantastiska arbete ni gör i föreningslivet! Ni betyder så mycket för så många, vilket vi får bekräftelse på varje dag. Ni gör verkligen skillnad och tillsammans skall vi rida ut den här svåra tiden. Tveka inte att kontakta mig eller någon i förbundsstyrelsen om du har tankar och funderingar.

Varma hälsningar