Två personer, en kvinna och en man, bakifrån, som promenerar bredvid ett vattendrag. Foto.
Foto: Håkan Sjunnesson, Neuro.

Nu satsar vi lite extra på dig som är anhörig

Att vara anhörig eller närstående till en person som drabbats av en neurologisk diagnos - kan vara tufft och utmanande. Samtidigt är det lätt hänt att den anhörige glöms bort. Därför satsar Neuro just nu lite extra på dig som är anhörig.

Med anhörig menar vi både anhöriga och närstående, till exempel partner, förälder, barn, arbetskamrat eller vän. En mycket viktig grupp som ibland blir lite bortglömd. För det är tungt även för den anhörige eller närstående när någon vi står nära drabbas av en neurologisk sjukdom eller skada.

Därför har vi nu startat projekt anhörigstöd. Projektledare för satsningen heter Eva Helmersson och några av er kanske känner igen henne som diagnosstödjare. Evas uppgifter i det här projektet är att bygga upp en fungerande verksamhet kring anhörigstöd.

Diskutera med andra anhöriga

Redan nu finns ett nytt ämne ”Anhörig” på Neuros diskussionsforum. Där är alla närstående och anhöriga välkomna att skriva inlägg, ställa frågor och dela erfarenheter.Inom kort kommer vi även starta upp ett anhörigstöd, motsvarande diagnosstöd, med engagerade stödjare. Dessa stödjare behöver inte vara diagnosspecifika utan här är det att vara anhörig och närstående som står i fokus.


Så småningom kan det bli digitala träffar, kanske en föreläsning och andra aktiviteter.

Kom med förslag

Hör gärna av dig till Eva Helmersson om du känner att du kan bidra som stödjare eller har tips på någon annan. Hon tar även tacksamt emot synpunkter, idéer och goda råd på aktiviteter och annat som du tycker bör ingå i ett anhörigstöd.

Välkomna att höra av dig till: Eva Helmersson, eva.helmersson@neuro.se eller 070-845 54 25.

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet