Entrén till försäkringskassans huvudkontor vid Telefonplan i Stocholm. Foto.
Du som fortfarande vill ha ett utskrivet intyg i pappersform kan enkelt beställa det via webben. Foto: Försäkringskassan.

Visa digitalt förmånsintyg, enkelt och hållbart

Försäkringskassan har tagit fram en ny e-tjänst som heter Visa förmånsintyg. I tjänsten kan du som har sjukersättning, aktivitetsersättning eller handikappersättning visa upp ditt förmånsintyg. Med en smart telefon, läsplatta eller annan mobil enhet - och en internetuppkoppling, har du alltid tillgång till ditt intyg.

Det är enkelt att plocka fram sitt digitala intyg. På forsakringskassan.se loggar du in på Mina sidor och väljer e-tjänsten Visa förmånsintyg. Då visas intyget på skärmen. Intyget är giltigt tillsammans med din legitimation.

Genom att använda det digitala intyget bidrar du till minskad miljöpåverkan genom att vi minskar antalet pappersutskick.

För dig som föredrar att ha intyget i pappersform och behöver beställa ett nytt intyg finns nu tjänsten Beställ förmånsintyg som gör det möjligt att beställa ett nytt intyg snabbt och enkelt via vår webbplats. Det krävs ingen inloggning för att nå den tjänsten så om du behöver hjälp med att beställa intyget kan vem som helst göra det åt dig.

Förmåner och rabatter

Förmånsintyget ger dig rabatter hos en del företag. Till exempel kan du resa billigare med kollektivtrafiken på vissa orter eller få billigare entré till vissa kultur- och fritidsaktiviteter. Försäkringskassan har inget ansvar för vilka rabatter du får utan det är upp till de olika tjänsteleverantörerna.