Annalena i en sjukhuskorridor. Foto.
Foto: Kjell Lindquist.

Hjälpmedel – en väg till ett värdigt liv

, Alfred Skogberg

Neuromedlemmen Annalena Lindquist är en av många som har stor nytta av hjälpmedel. Så här använder hon sig av dem.

- Jag har i nuläget tre rollatorer: en inomhus hemma, en utomhus och en på arbetet. Jag arbetar på sjukhus och har fått en del hjälpmedel från jobbet och andra från neuroteamet. Jag har även en elscooter eftersom jag inte orkar gå så långa sträckor. Den älskar jag och försöker komma ut i naturen så mycket som möjligt. Jag har även en del hjälpmedel hemma. Som stödhandtag på toalett, badkarsbräda och handtag vid sängen för att underlätta mobilisering. Jag har ortopediska skor och droppfotsskenor. Jag har även flera käppar att använda vid behov.

- Jag har tur som arbetar på sjukhus. Där kan jag enkelt få information om hur jag ska gå till väga vid eventuella problem. Jag har varit mycket nöjd med kontakten med neuroteamet men är nu utskriven därifrån. Jag är beroende av att träna för att försöka bibehålla min funktion men har inte kunnat på grund av pandemin. Försöker träna hemma men har svårt att hitta motivationen.

Bild på Louise Hoffsten, Stockholm.

Därför är jag med i Neuro

Louise Hoffsten: "Klart att man måste vara med i Neuro! Inte minst eftersom de arbetar med neurologiska sjukdomar och bidrar till insamling till forskning. Det är ett jättebra förbund att vara med i när man har frågor och vill ha svar. Man kan få juridisk hjälp. Man ska helt enkelt vara med!"

Gå med idag!