Porträttbild på Caroline Ingre. Foto.
Foto: Håkan Sjunnesson, Neuro.

Två miljoner kronor till ALS Treatmet Center

Neurostödd forskning PRESSMEDDELANDE: Ett diplom kommer under dagen att delas ut till Börje Salmings tidigare läkare Caroline Ingre som hittills (25 november 2022) mottagit två miljoner kronor som Stoppa ALS samlat in via Neuro.

Under gårdagen möttes Neuro och resten av världen av beskedet att Börje Salming som drabbats av ALS avlidit vid 71 års ålder.

Idag 25 november 2022 har ”Stoppa ALS”, via Neuro, betalat ut den totala summan av två miljoner kronor till Salmings tidigare läkare Caroline Ingre, på ALS treatment Center. De uppmärksammas idag klockan 13.00 på Karolinska Huddinge.

- Kristin och Sebastian har via sitt initiativ med Stoppa ALS bidragit till att göra stor skillnad för personer som drabbats av ALS och deras närstående, säger Neuros ordförande Lise Lidbäck.

Stoppa ALS och Neuro driver tillsammans en riktad insamling för att möjliggöra driften av ALS Treatment Center. Centret utgår från Karolinska Huddinge och gör det möjligt för ALS-patienter över hela Sverige att delta i kliniska studier på nya lovande preparat. Centret kunde öppna 2018 och i dagsläget pågår 10 olika behandlingsstudier på centret.

- Vi är så otroligt tacksamma för alla privatpersoner och företag som varit med och bidragit till insamlingen och därmed möjliggjort att centret nu finns, och kan skänka hopp för de drabbade, säger grundaren av Stoppa ALS, Kristin Stamyr.

Vi i Neuro vill sända våra djupaste kondoleanser till Börje Salmings familj. Vi får aldrig ge upp hoppet om att finna verksamma behandlingar. Vi ska också kämpa vidare för snabbspår i sjukvård och socialtjänst med rätt till personlig assistans efter 65 års ålder.

Tillsammans kan vi göra stor skillnad!

Kontaktuppgift Neuro
Ordförande Lise Lidbäck
Lise.lidback@neuro.se
0705-149004

Kontaktuppgift Stoppa ALS
Kristin 0703-656477
info@stoppaals.se