Takstolar i trä. Foto
- Arbetsledarna har gett mig enklare arbetsuppgifter, så att jag slipper vara vid vattnet och klättra. Kollegorna vet också hur min situation är, så de är väldigt hjälpsamma, säger Martin i intervjun. Foto: Pixabay..

Snickaren Martin, 23, om tuffa sjukdomen MS

Han var snickarlärlingen som hade framtiden utstakad. Men en dag såg kollegorna på bygget att han haltade. Nu ser livet annorlunda ut för Martin Larsson från Jokkmokk.

Martin Larsson hade målet klart för sig tidigt. Trots att han gick på ishockeygymnasiet i Boden var utbildningen på byggprogrammet viktigast. Det var snickare han ville bli. Han hade drömt om yrket sedan har var liten och hjälpt sin pappa med olika byggprojekt under åren.

Började halta

Martin gick som lärling och märkte att han trivdes på bygget, men en dag under hösten 2018 fick han höra av kollegorna att han haltade på vänster fot.

– Det var ingenting jag själv såg eller märkte, säger Martin och berättar att problemen med den släpande vänsterfoten snart blev allt värre, säger han i en intervju i tidningen Byggnadsarbetaren.