Ett barn framför en datorskärm. Foto.
Martin Stengårds anser att många föräldrar för lättvindigt stämplar tv-spelandet som något självklart negativt. Foto: Pixabay.

Pappan startade e-sportlag åt muskelsjuka sonen

Det var efter att Martin Stengård sett hur mycket dataspelandet betydde för sin 14-årige muskelsjuke son Sigge som han startade ett e-sportlag åt honom. Han anser att många föräldrar är allt för snabba på att döma tv-spelandet som något negativt.

– Hade det varit så att barnen tränade fotboll eller ishockey hade det aldrig varit så, säger han.

E-sporten har efter millennieskiftet växt allt större och de främsta spelarna har i likhet med fotbollsspelare blivit såväl världsberömda som rika. Samtidigt har inte minst ungdomars stillasittande framför tv-spel i timtal kritiserats av bland annat oroliga föräldrar, psykologer, läkare och forskare. Men för Martin Stengårds son Sigge har spelandet istället varit en väg till att må bra.

Startade e-sportlag för fem killar med duchennes

Para-esportlaget som Martin Stengård startade åt sonen för ett halvår sedan beskrivs som Sverige första i sitt slag. Laget består av fem killar med sjukdomen Duchennes muskeldystrofi, som gör att de får sämre rörelse och motorik ju längre tiden går.

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet