Ett barn framför en datorskärm. Foto.
Martin Stengårds anser att många föräldrar för lättvindigt stämplar tv-spelandet som något självklart negativt. Foto: Pixabay.

Pappan startade e-sportlag åt muskelsjuka sonen

Det var efter att Martin Stengård sett hur mycket dataspelandet betydde för sin 14-årige muskelsjuke son Sigge som han startade ett e-sportlag åt honom. Han anser att många föräldrar är allt för snabba på att döma tv-spelandet som något negativt.

– Hade det varit så att barnen tränade fotboll eller ishockey hade det aldrig varit så, säger han.

E-sporten har efter millennieskiftet växt allt större och de främsta spelarna har i likhet med fotbollsspelare blivit såväl världsberömda som rika. Samtidigt har inte minst ungdomars stillasittande framför tv-spel i timtal kritiserats av bland annat oroliga föräldrar, psykologer, läkare och forskare. Men för Martin Stengårds son Sigge har spelandet istället varit en väg till att må bra.

Startade e-sportlag för fem killar med duchennes

Para-esportlaget som Martin Stengård startade åt sonen för ett halvår sedan beskrivs som Sverige första i sitt slag. Laget består av fem killar med sjukdomen Duchennes muskeldystrofi, som gör att de får sämre rörelse och motorik ju längre tiden går.