Sebastian och Kristin. Foto.
För Sebastian har arbetet med Stoppa ALS betytt mycket. – Det har gett mig något positivt att fokusera på, och har gett mig en känsla av hopp inför framtiden. Det är också fantastiskt roligt när andra vill hjälpa till på olika sätt.

Insamlingen Stoppa ALS uppmärksammade i Aftonbladet

Sebastian Penner var bara 37 år när han fick den obotliga sjukdomen ALS. I en hopplös situation bestämde han sig för att skapa hopp.
– Genom Stoppa ALS har vi kunnat finansiera ett behandlingscenter för patienter från hela Sverige, säger han i en intervju i Aftonbladet.

Tack vare Stoppa ALS kunde forskningen vid ALS Treatment Center på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge startas upp 2018. Målet är att ALS-drabbade över hela Sverige ska erbjudas möjlighet att delta i kliniska läkemedelsstudier.

– I avsaknad av andra alternativ är detta den bästa möjlighet vi har att få ta del av forskningsframsteg, med förhoppning om att få mer tid med nära och kära, säger Sebastian till tidningen.

Han har själv behövt hoppa av den studie han medverkade i, på grund av biverkningar, men centret har redan vunnit framgångar genom deltagande i internationella forskningsstudier.