Porträttbild på Emil mot en grönskande bakgrund. Foto.
Emil Holmlund om varför han är med i Neuro: "Man blir glad av att få se allt engagemang som finns och alla medlemmar!" Foto: Alfred Skogberg, Neuro.

"Hon uppskattar att vi i familjen bidrar till att lösa gåtan om MS"

, Alfred Skogberg

När Emil Holmlunds mamma diagnostiserades med MS engagerade de sig i Neuro.

Varför är du engagerad i Neuro?

- Min mamma fick sin MS-diagnos för ungefär tio år sedan. När det hände hade vi ingen koppling till MS. Men eftersom Neuro erbjuder anhörigstöd gick vi med för att få en anknytning till dem som upplevt ungefär samma sjukdomsförlopp. Och för att hämta styrka från andra.

Ni har bidragit till Neuros verksamhet på olika sätt, berätta!

- Senast var Neuropromenaden när vi var med och samlade ihop flera hundra tusen kronor till forskning. Det är verkligen kul när man ser släkt, vänner och andra samlas kring Neuros diagnoser och få uppmärksamhet för det.

Vad säger din mamma om att du engagerar dig i Neuro?

- Hon uppskattar att vi i familjen bidrar till att lösa gåtan om MS och öka förståelsen för neurologiska sjukdomar. MS är en sjukdom med många ansikten och alla har sin egen historia. Neuro är en bra plattform för informationsspridning och det hoppas jag andra förstår och vill bidra till.

Vad vill du säga till andra som ännu inte är medlemmar i Neuro?

- Ta en titt på hemsidan och sociala medier och se allt bra som Neuro gör. Man blir glad av att få se allt engagemang som finns och alla medlemmar!

Något annat du vill tillägga?

- Jag tycker det är viktigt att man engagerar sig i Neuro. Det handlar ju inte bara om MS utan om många andra neurologiska sjukdomar. Det är väl värt att titta in och söka stöd.