En blixt på en mörk himmel, Foto.
Som en elstöt över ansiktet. Foto: Pixabay.

Trigeminussmärta: En operation blev hennes räddning

– Smärtan var inte konstant men kom ofta och när den satte fart var det som det svartnade för ögonen. Det kändes som om det lagt sig en strömkabel över ansiktet. Nu förstår jag varför el används som tortyrredskap, säger hon allvarligt och tillägger: Jag fortsatte att stå ut, värre än så här trodde jag inte att det kunde bli säger Anna-Lena Jilborg till tidskriften Allas..

Anna-Lena fick efter röntgen diagnosen Trigeminusneuralgi. Hon blev kvar på sjukhuset i sex veckor och fick 17 olika mediciner utan att smärtan hävdes.

Till sist blev det tal om en hjärnoperation och hon fick veta att det fanns en risk att hon skulle tappa hörseln eller få en stroke.

– Inget av det spelade någon roll bara jag blev av med de förfärliga smärtorna, säger hon.

Läkarlaget bestämde sig för att operera. Som Anna-Lena hade det skulle ingen människa behöva leva. Operationen tog många timmar men den blev lyckad.

 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet