Bildkollage från Svt sport där Börje Salming hyllas för sin hockeykarriär
Fotokollage av Svt sport med foton från Bildbyrån.

Börje Salming drabbad av ALS

Börje Salming, en av Sveriges största ishockeyspelare genom tiderna, har på senare tid kämpat med sin hälsa. Nu meddelar han i ett uttalande via Toronto Maple Leafs att han drabbats av ALS.

Börje Salming är en av Sveriges största ishockeyspelare genom tiderna och slog igenom i Brynäs i början av 1970-talet. 1973 lämnade Salming Sverige för NHL och Toronto där han under sina 16 år fick ikonstatus.

Börje Salming säger följande i ett uttalande:
“Jag har fått nyheter som skakat om min familj och mig. De tecken jag fått på att något varit fel med min kropp visade sig vara ALS. Allting förändrades då på en gång. Jag vet inte hur framtiden kommer bli, men jag förstår att jag kommer få möta utmaningar som är större än de jag fått förut. Jag förstår också att det inte finns något botemedel, men det kommer det göra en dag. Under tiden finns det behandlingar för att sakta ned sjukdomens framsteg, och jag och min familj kommer fortsätta vara positiva.

Sedan jag började spela hockey i Kiruna har jag gett allt jag kan. Det ska jag fortsätta med. 

Jag förstår att många av er vill försöka nå mig, men jag ber er vänligen om att respektera vårt privatliv i dessa tuffa tider. Tänk på oss. När tidpunkten är den rätta och jag förstår mer om mitt tillstånd och min framtida resa kommer jag gå ut med det. Men fram tills dess ber vi er vänligen om att undvika kontakt".