Musiker, kör och sångerska
Foto: Håkan Sjunnesson

Anna-Karins ms-gala i Orsa

, Håkan Sjunnesson

Artisten Anna-Karin Bengtar från Orsa fick ms-diagnos i mars förra året. Hon bestämde sig för att anordna en insamlingsgala den 21 januari 2018 för att samla in pengar till neurologisk forskning om diagnosen ms.

Stödet inför galan var stort, bland andra deltog Orsa spelmän med Kalle Moreaus, Orsa barbershopkör och Anna-Karin Bengtar själv.

Musiklivet i denna Dalabygd är rikt och det har Anna-Karin Bengtar använt sig av. Hon berättade under kvällens galaförberedelser att hon själv är artist på fritiden. Hon känner många av de professionella och ideella artisterna här i bygden. Hon spred nyheten via Facebook att det var diagnosen ms, multipel skleros, som var svaret på de diffusa symtom hon känt. Så när hon ville ordna en ms-gala för att samla in pengar till forskningen om denna sjukdom, fick hon stor respons.

Helt fantastiskt! 133 000 kronor samlades in till forskning om ms på Anna-Karins ms-gala. Vilket bevis för vad ett personligt engagemang kan leda till. Alla ställde upp gratis och de insamlade pengarna går till ms-forskning genom Neurofonden, Neuroförbundets forskningsfond.

Stort tack till Anna-Karin och alla fantastiska artister och frivilliga som gjorde det möjligt.

Vänligen godkänn marketing cookies för att kunna se videon