Person som tränar balans på en balansbräda. Foto.
Inför och under webbinariet kan du ställa frågor till oss i förbundet och till våra inbjudna experter.

Nyttan med neurologisk rehabilitering - webbinarium 21 september

Neuro välkomnar dig till ett digitalt seminarium (så kallat webbinarium) om nyttan med neurologisk rehabilitering, måndag 21 september klockan 13-15. Vi kommer diskutera betydelsen av en bra rehabilitering och hur den neurologiska rehabiliteringen i landet kan bli bättre.

Vi presenterar vår senaste rapport Neurorapporten 2020 Fördjupning: rehabilitering, som bland annat tar upp fördelarna med sammanhållen teamrehabilitering. Webbinariet innehåller också två presentationer av företrädare för två för oss viktiga professioner: rehabiliteringsläkare och logopeder.

Se rehabseminariet i efterhand

Vänligen godkänn marketing cookies för att kunna se videon

Jan Lexell, professor i rehabiliteringsmedicin, kommer att tala om modern rehabilitering – en process med många delar. Han kommer dels berätta om vad rehabilitering är, om multiprofessionella team, rehabiliteringsplaner, nyttan av rehabilitering och slutligen vad du med neurologisk diagnos själv kan ställa för krav vad gäller rehabilitering.

Kajsa Söderhielm, logoped och vice ordförande för Logopedförbundet, kommer att ge en presentation på temat Varför behövs logopeden som en del i rehabiliteringsteamet?

Webbinariet är en del av vår upptakt inför Neurodagen 2020.

Under webbinariet kan du ställa frågor till oss i förbundet och till våra inbjudna experter. Du kan också skicka in dina frågor i förväg via ett formulär på vår webb.

Medverkande

  • Lise Lidbäck, Neuros förbundsordförande – moderator
  • Jan Lexell, professor i rehabiliteringsmedicin – inbjuden expert
  • Kajsa Söderhielm, logoped och vice ordförande för Logopedförbundet – inbjuden expert
  • Sara de Haas, utredare och intressepolitiskt ansvarig på Neuro – presentatör av Neurorapporten 2020

Målgrupp

Du som är intresserad av rehabiliteringsfrågor inom din profession, inom ditt förtroendeuppdrag, som medlem eller som aktiv i Neuros föreningsliv.

Tid och datum

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds live måndagen den 21 september klockan 13–15 (inklusive paus). Anmäl dig så skickar vi länken i god tid innan webbinariet.

Om du har frågor om rehabilitering att ställa till vår panel, så går det bra att skriva in dem som kommentar redan när du anmäler dig!

Se webbinariet i efterhand

Webbinariet kommer att spelas in, textas och publiceras på denna sida i efterhand. 

Varmt välkommen!

Lise Lidbäck, förbundsordförande

Vänligen godkänn marketing cookies för att kunna se videon