Närbild på ett mikroskop
Foto: Pixabay.com

Digital föreläsning om forskning kring parkinson

Neurostödd forskning I samband med den internationella Parkinson´s day i april uppmärksammade Neuro dagen med en digital direktsänd föreläsning den 7 april 2022. Föreläsare är Mattias Andréasson, neurolog och doktorand vid Centrum för Neurologi och Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge och Karolinska Institutet. Nu finns inspelningen textad och publicerad nedan.

Du får ta del av övergripande skillnader mellan atypisk parkinsonism och parkinsons sjukdom. Det blir också en inblick i ny spännande forskning om vad hudens nervsystem kan berätta om parkinson och atypisk parkinsonism. Denna forskning har Neuro gett bidrag till.

Vi välkomnar dig som är intresserad, själv har någon typ av parkisonliknande sjukdom eller arbetar inom vård- och omsorg och har kontakt med personer som har dessa diagnoser.

Talare som driver forskningsstudien är Mattias Andréasson, neurolog och doktorand vid Centrum för Neurologi och Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge och Karolinska Institutet.

 Nu finns inspelning av föreläsningen från 7 april 2022 textad och kan ses här.

Vänligen godkänn marketing cookies för att kunna se videon

Välkommen till oss!

Är du medlem hos Neuro? Vill du ge en gåva? Våra medlemmar och gåvor är avgörande för vår verksamhet och bidrar till att vi kan ge råd och stöd, exempelvis i form av föreläsningar, erbjuda gemenskap med våra aktiviteter, påverka beslutsfattare och ge stöd åt forskning inom neurologiska sjukdomar.

Dela gärna vidare till vänner och kollegor som kan vara intresserade.
Varmt välkommen!

Innehållsansvarig: Helene Landersten

Stöd forskningen om parkinson

Din gåva gör skillnad.

Ge en gåva