Funkisvasan 2024

Den 16 augusti arrangerar Vasaloppet, som ett ordinarie lopp i deras sommarprogram, Funkisvasan.
Loppet kommer att genomföras den 16 augusti klockan 14.00. Såväl start som mål sker i Vasaloppets målportal i Mora och banan är 4 km lång.

Vasaloppet körde ett testlopp förra året, som vår ordförande Mariana Sörbergs deltog i, och i år är Funkisvasan ett ordinarie lopp inom ramen för Vasaloppets sommarvecka!

Funkisvasan är för oss som inte kan ta oss fram så enkelt eller med samma metoder som ”normisar”!

Det finns tre olika klasser: 
Startgrupp 1
– motordrivet utan tidtagning. Start klockan 14.00. Utan tidtagning. Rulla med hjälp av motordrivet fordon för personer med funktionsnedsättning.

Startgrupp 2 – rulla eller gå med tidtagning. Start klockan 14.05. Med tidtagning. Gå, löp, rulla med rullstol utan fysisk hjälp från assistent.

Startgrupp 3 – rulla eller gå utan tidtagning. Start klockan 14.10. Utan tidtagning. Gå, löp, rulla med rullstol eller eldriven rullstol. Fysisk hjälp från assistent är tillåten.

Styrelsen i Neuro Falun och Norra Dalarna har beslutat att för de av våra medlemmar som önskar delta i Funkisvasan i föreningens namn betalar vi i föreningen deltagaravgiften. Ni kontaktar då Ann-Louise Eklund på al.eklund@outlook.com som gör en gemensam anmälan för oss i föreningen. Det är begränsat antal platser i Funkisvasan så om du vill delta skall du anmäla dig så fort som möjligt.

Läs mer om Funkisvasan här: