Alla nyheter

2022-03-28

Nödrop från kriget i Ukraina!

Läget i krigets Ukraina är akut. Ordförande Lise Lidbäck skriver: "När jag skriver till dig är över fyra miljoner människor på flykt undan det fasansfulla kriget enligt FN."

Läs mer
2022-03-28

Läs Reflex Magasin, vår medlemstidning digitalt!

Reflex Magasin är Neuros vällästa medlemstidning. Den är väl spridd över landet. Magasinet riktar sig även till beslutsfattare och professionellt verksamma inom områden som påverkar livet för personer som lever med neurologisk diagnos med större eller mindre funktionsvariation.

Läs mer
2022-03-25

Förening hjälper funktionsvarierade som flytt Ukraina

Hur är det att fly från ett krig om man har funktionsnedsättning, till exempel sitter i rullstol eller är svårt sjuk och vad finns det då för hjälp att få?

Läs mer
2022-03-09

Föreningskansliet i Göteborg flyttar under våren 2022

Neuroförbundet Göteborg satsar nu på en nystart och vidareutveckling av verksamheten i moderna, ljusa och fräscha lokaler på Gruvgatan 8. Det är med blandade känslor vi lämnar lokalerna på Södra Larmgatan/ Arkitekt­gatan där föreningen haft sitt kansli och stor del av sin verksamhet under 47 år.

Läs mer
2022-03-01

Vi efterlyser än en gång kontaktpersoner till föreningen!

Vi behöver, som vi tidigare har poängterat, kontaktpersoner ute i alla kommuner, som ingår i vår lokalförening,

Läs mer
2022-02-01

Digitalt museum på Värmlands Museum

Värmlands Museums samlingar består av arkeologiska och kulturhistoriska föremål som t. ex. konst, fotografier och dokument. På Digitalt Museum visas valda delar ur samlingen digitalt, likaså visas highlights ur samlingarna där du kan följa med på en visning av utvalda verk ur museets konstsamling.

Läs mer
2022-01-14

Fritidsbanken

På Fritidsbanken lånar du sport- och friluftsutrustning gratis i 14 dagar.

Läs mer
2021-12-06

Norrbacka-Eugeniastiftelsen

Stiftelsen beviljar bidrag till personer som har varaktig fysisk rörelsenedsättning som inte beror på normalt åldrande. Barn och ungdomar har företräde. Personer med enbart annan funktionsnedsättning är inte berättigade till bidrag.

Läs mer
2021-11-08

Felix Neuberghs stiftelse

Doktor Felix Neuberghs stiftelse är bara en av de fonder och stiftelser där du kan försöka söka medel för "Vård och hjälp till i Sverige boende behövande ålderstigna, sjuka eller handikappade".

Läs mer
2021-08-30

Trivselaktivitet tillsammans med lokalföreningarna i länet!

Lördagen den 14 augusti samlades medlemmar från Neuro Karlstad med omnejd tillsammans med medlemmar från Neuros lokalföreningar i Arvika, Kristinehamn och Säffle-Åmål.

Läs mer