Filmer om MG
Här har vi samlat informativa filmer om myastenia gravis, MG. De förklarar vad som händer i kroppen vid MG och ger kunskap och förståelse kring vad MG innebär.
Föreläsning om MG
Myastenia gravis - från mild till svår sjukdom med dåligt avgränsade undergrupper. Föreläsning från 21 oktober 2024 med Fredrik Piehl, professor i neurologi vid Karolinska universitetssjukhuset och Susanna Brauner, docent vid Karolinska Institutet. Föreläsarna tog även upp det senaste om behandling och forskning av MG på europeisk nivå. I slutet av inspelningen finns en frågestund med.
Symtom vid MG
Att ställa diagnos vid MG
Brässoperation vid MG
Temahelg om myastenia gravis (mg)
I höst arrangerar vi en temahelg om mg i Sigtuna den 4-6 oktober 2018. Alla medlemmar och anhöriga är välkomna att ansöka om att delta. Under temahelgen kan du ta del av flera intressanta föreläsningar.
Svårigheter att andas vid myastenia gravis (mg)
Andningssvårigheter vid myastenia gravis (mg) kan antingen bero på direkt trötthet/svaghet i den viljemässigt styrda andningsmuskeln, diafragman, eller i de kringliggande musklerna som styr in- och utandning. Läs artikel av Anna Rostedt Punga, docent docent och specialistläkare.
Gåtan om effekten av fysisk träning vid Myasthenia Gravis behöver ett svar
Neuroförbundet stödjer forskning med 250 000 kronor Hittills saknas större vetenskapliga studier om hur fysisk träning påverkar muskeltröttheten och sjukdomsförloppet vid Myasthenia Gravis (MG), både på kort sikt och över tid.