Teatermasker

Reserapport från teaterresan 20-23 april 2017

Besök i Stockholm och China Teater.

Den här gången blev det återigen en resa till Stockholm, fast detta år med ett besök på CHINA TEATERN och musikalen The Book of Mormon.

Men för att ta det från början .... Vi ville i år prova en resa med 3 övernattningar och så här i efterhand kan vi säga att det föll väl ut. I lugn och ro kunde våra 27 deltagare tillbringa en helledig fredag i huvudstaden med att bl.a. besöka Abba-museet, Fotografiska museet, Kungliga slottet (med en mycket spännande trappklättrare), Kungsträdgården där körsbärsträden blommade och citys butiker med ett lockande utbud.

Resan tog sin början redan på torsdagen i Nybro och det var Solbussen i vanlig ordning som stod för transporten med Mats vid ratten. Tindereds Lantkök, som är en vägkrog med en meny utöver det vanliga, bjöd på lunch på vägen upp och ner.

Vi vilade våra trötta fötter på Scandic Anglais som ligger centralt vid Stureplan. Vi bjöds på goda middagar, generösa frukostar och mingel med innefolketsom gärna besöker hotellet för After Work 😊

China Teatern erbjuder endast 3 rullstolsplatser per föreställning, som för vår del innebar att halva gänget besökte föreställningen på eftermiddagen och resten gav sig iväg på kvällsföreställningen. Men även detta fungerade alldeles utmärkt med lite planering! Musikalen bjöd på en blandning av sång, dans och med ett angeläget budskap.

Resan hem rullade på ett lugnt tempo och våra medhjälpare kunde känna sig nöjda efter ett väl utfört uppdrag. Tack ska ni ha, utan er hade det inte fungerat! Inte heller hade vi kunnat erbjuda resan till ett så pass lågt pris om det inte varit för Hans i Västervik som arbetat hårt med att söka bidrag ur fonder för våra medlemmar. Tack Hans och tack alla ni som ville dela denna upplevelse med mig!

Vid pennan / Annette Ranvik reseledare😊