Två som håller varandra i händerna. De har varsitt armband på sig med texten

”Givande och roligt att träna i grupp”

Vårens sittgympa, under ledning av utbildad instruktör, har lockat medlemmar i Neuro Halmstad att träna anpassade övningar till musik i Villa Pollux.

”Väldigt givande och varierande övningar med rörlighet och smidighet i fokus. Man både aktiverar och mjukar upp kroppen. Dessutom tränar man hjärnan när koordinationen kopplas in och man får synkronisera rörelsen med armar och ben”, säger en av deltagarna.

Vårsäsongens sittgympa i Villa Pollux har genomförts vid sex tillfällen, med start den 13 mars och avslutning den 24 april.

Passen är på en timme och leds av Anita Nilsson, utbildad instruktör och verksam hos Eldsberga Gymnastikförening sedan 1978.

”Det är en trevlig atmosfär i Villa Pollux och deltagarna har en härlig och positiv energi. Att träna rörlighet och balans är bra både fysiskt och psykiskt och till sittgympan väljer jag ut musik med passande låtar utifrån övningar”, förklarar Anita.


Höststart onsdag 4/9

En annan deltagare fyller i:

”Alla kan och får vara med. Det är en anpassad gympa utifrån varderas situation och förutsättningar. Det är ingen som tittar snett på en. Dessutom givande och roligt att träna i grupp – man gör någonting tillsammans och har samtidigt kul och blir glad. Det är bra för hjärnan och övningarna går även utmärkt att göra hemma.” 

Höstsäsongen drar igång onsdag 4/9, där planen är sittgympa i Villa Pollux varje onsdag september-november (preliminär tid kl. 17-18).

Är du som medlem intresserad av att vara med på sittgympan?

Anmäl er till kansliet på tel. 035-10 50 24 eller mejla halmstad@neuro.se


Aktivitet vid sittgympan.Träning för armarna.Anita Nilsson, instruktör, med övningar.Sittgympa våravslutningen 24/4.