Valjeviken-resor lockade medlemmar

Intensiva, inspirerande och roliga vårveckor på Valjeviken i Sölvesborg med nystartskurs 7-10 april och fortsättningskurs 13-17 maj.

Neuro Halland anordnade, likt förra året, två resor till Valjeviken – en samlingspunkt för hälsa och personlig utveckling inklusive folkhögskola, rehabilitering, vårdcentral och konferensverksamhet.

Nystartskursen 7-10 april (4-dagars) lockade 22 deltagare medan 27 deltagare anslöt till fortsättningskursen 13-17 maj (5-dagars).
Medlemmarnas åldersspann gick från 30 till 80 år och med geografisk spridning i länet från Kullavik i norr till Våxtorp i söder.

Föreläsningar i Valjevikens regi med kurator, arbetsterapeut och sexolog ingick och från Neuro Halland föreläste My Gustafsson och Carina Holgersson. Bland de fysiska aktiviteterna märktes bland annat vattengymnastik, sittgympa, stavgång, ballongbadminton, skogsbad och fläskboll.

Vid nystartskursen 7-10 april vågade sig till och med några djärva deltagare ner för att doppa sig för andningsövningar i det intilliggande havet…

– Vi har fått väldigt positivt gensvar från deltagarna. Förväntningarna infriades och mer därtill. Stimulerande, späckade och glädjefyllda veckor med utbyte av erfarenheter, skratt och allvar och möjlighet att både organiserat i grupp och spontant träffa andra i likartad situation, summerar kursledaren Carina Holgersson, tillika Neuro Hallands ordförande.


”Härliga dagar med skratt och gemenskap”

”Givande och mycket bra i sin helhet”, ”Härliga dagar med skratt och gemenskap”, ”Skönt att komma iväg några dagar och bara fokusera på sig själv” löd några av kommentarerna i samband med den efterföljande utvärderingen.

– Vårt mål var att få till ett varierat schema med såväl teori som fysisk aktivitet, men också möjlighet till återhämtning och att kunna njuta av miljön samtidigt som man träffar andra med neurologisk diagnos. Deltagarnas glöd och framåtanda har varit fantastisk och vi siktar på att återkomma till Valjeviken även nästa år, säger Carina Holgersson.


Kommentarer och intryck från deltagare:

Olivia Måhl: ”Att våga ta steget och åka till Valjeviken är det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. Fantastisk miljö, härliga människor. Man får ta hand om sig själv, utan måsten i vardagen. Jag vill definitivt dit igen!”

Daniel Stoltz: ”Allt var jättebra. Bra anordnat, bra föreläsare, bra mat, bra aktiviteter. Det bästa var deltagarna och gemenskapen.”

Karolina Oom (anhörig): ”På det stora hela fantastiskt. Höjdpunkten för både mig och mamma (Ingrid) var båtturen i det soliga vädret under femdagarskursen i maj.”Action och dueller i samband med fläskboll.
 


Vattengympa med havsutsikt.My Gustafsson trivdes, här vid aktivitet med häst.


Paus med fralla på väg ner till Valjeviken.”Det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv”, säger Olivia Måhl (närmast till vänster) angående resorna till Valjeviken.”Höjdpunkten var båtturen i det soliga vädret”, säger Karolina Oom (till höger mamma Ingrid).Valjeviken-gänget som ingick i kursen 13-17 maj. Turnéledarna Carina Holgersson och Veronica Hedeås.Kubb i solsken.Frans van Lokhorst och Birgitta Axelsson deltog vid kursen 7-10 april.Middag för nystartskursens deltagare (april).