Inspirerande föreningsdag

Ett välbesökt Halmstad Arena vid Hjärnan i centrum när 41 föreningar inom hälsa, funktionshinder, idrott, kultur och fritid bidrog till gemenskap, glädje och gnista.


Allmänheten slöt upp, där 350-400 personer strömmade till under de fem timmar (kl. 11-16) evenemanget varade söndagen den 1 oktober.

”En intensiv och rolig dag. Vi har fått mycket positiv respons från både föreningarna som deltog och besökarna”, säger Carina Holgersson, ordförande för Neuro Halland, tillika projektledare för Hjärnan i centrum, med Neuro Halland som initiativtagare med stöd av Region Halland.

Föreningarna ställde ut i Halmstad Arenas C-hall, där respektive verksamhet visades upp och presenterades inför en nyfiken publik.

”Blir att räkna med även i fortsättningen”

Dessutom förgylldes arrangemanget av prova-på-aktiviteter (pingis, tennis, rullstolsinnebandy, boxning, mattcurling, engelsk krocket, dans, yoga, målning), föreläsningar och Hjärnstigen med skänkta priser.

”Syftet var att få till en stimulerande föreningsdag med samarbete och samverkan mellan olika grenar som egentligen tillhör samma träd. Att med ett brett anslag nå ut och visa vikten av en väl fungerande hjärna – hela livet. Och där den fysiska biten och det mentala i hög grad hänger ihop för vårt välbefinnande”, fortsätter Carina och understryker:

”Ett definitivt mål är att förbättra villkoren för den enskilda individen. Hjärnan i centrum är här för att stanna och blir att räkna med även i fortsättningen.”

Neuro Halland riktar ett stort tack till samtliga medverkande vid Hjärnan i centrum!


Föreläsningar vid Hjärnan i centrum 1/10:

”Hjärnskakningar är rehabiliteringsbara” (Frida Johansson)

”Att leva med MS” (Frans)

”Ge aldrig upp, alla har rätt till bra kommunikation och träning” (My Gustafsson)

”Från extremt hjärntrött tillbaka till livet” (Carina Holgersson)

”Iktyos – En grupp av svåra hudsjukdomar” (Agneta Gånemo)

”Hjärnans kraft är starkare än du tror” (Lotta Falk/Susanna Svedberg, Idrottscentrum)

”Bosses fru, anhörig och vårdare… Nu då?” (Ingalisa Bengtsson)

”Livet går vidare – att leva med Parkinson” (Christina Darell)

”Dans, balans och rörelse till musik” (Hugo Tham)

 


SPF Seniorerna Söndrumsvännerna lockade med mattcurling.


Halmstad Croquet Club i full sving.Meditation och yogastund.Halmstad Danshälsa med Cecee Rowland-Huss som instruktör.Hugo Tham, instruktör, Halmstad Danshälsa.Boxning med Halmstads Allmänna IS.Rullstolsinnebandy med Halmstad Innebandyklubb.


Konstnärsgruppen Kreativisterna.Kent Ring (till höger), Söndrums Tennisklubb, och softtennis.Pingis utövades med Halmstad Bordtennisklubb.


My Gustafsson höll ett intressant föredrag.


Neuro Halland och lokalföreningarna (Halmstad, Varberg-Falkenberg och Kungsbacka) på plats med material. Här Hans Forslund (till vänster), Emil Bengtsson och Frida Johansson.

Se lista över utställare Hjärnan i centrum 1/10 i bifogad PDF-fil (arenakarta)