aktiviteter

Hej och hjärtligt välkomna till er hemsida för Neuro Enköping Håbo

Hej alla Medlemmar!

Vi önskar er välkomna till Årsmöte på Kryddgården

Torsdagen den 9/3 kl.18.30

Vi bjuder på smörgås därför vill vi ha en föranmälan senast den 7/3 till enkoping-habo@neuro.se eller 073-6630859 där ni också meddelar ev allergier.

Har ni förslag på nya styrelsemedlemmar så meddela Lena Gårdh Sjöman l.gardh@gmail.com eller 070-7983552 eller Anna Maria Radomska szczech@live.se eller 073-5450881

Verksamhetsberättelse för 2022 och Verksamhetsplan för 2023 finns att läsa här nedan.

 


Verksamhetsberättelse 2022
Medlemmar
Vi var vid årsskiftet 93 st medlemmar
Styrelsen
Styrelsen har under 2022 sett ut på följande sätt
Ordförande Åsa Strandberg
Vice ordförande Nina Hedenlund
Sekreterare Gun-Inger Solstam (Time out)
Kassör Sven Tukia
Ledamot Per Gusavsson
Adjungerad Nicklas Kleman
Det blev en lite olycklig start för den nya styrelsen som endast har bestått av fem styrelsemedlemmar.
Efter vårat första möte som var konstituerande valde den tilltänkta sekreteraren att ta time out. Vilket gjorde att vi helt plötsligt vara bara fyra kvar. Men vi har löst det genom att låta Nicklas Kleman vara adjungerad. Vilket har fungerat så att han haft yttranderätt men inte beslutsrätt. Det har varit en tillgång för oss.
Under året har vi haft 8 styrelsemötenoch ett konstituerande. Där vi försökt att tillmötesgå våra medlemmars önskemål. Det var tur att undertecknande inte visste hur mycket datorjobb och möten det skulle bli för då hade hon tackat nej till uppdraget. Vi ber om ursäkt för att det tog väldigt lång tid innan vi fick ordning på våran hemsida. Men till slut löste det sig.
Den nya styrelsen ville iaf träffa våra medlemmar så vi stod till förfogande vid biblioteket två dagar under neuropromenaden. Där kunde medlemmarna komma med ideér och förslag eller bara träffa oss. Tyvärr var det ingen medlem som hade möjlighet att komma.Men den nya styrelsen fick en pratstund och möjlighet att lära känna varandra lite bättre.
Den 6/6 hade vi avslutning på Neuropromenaden där Fysioterapeut Jan Bohlin kom och pratade lite om hur viktigt det är att vi tar hand om våra kroppar och att han kunde tänka sig att ställa upp som ledare på gymmet på Kryddgården. Några intresserade var där och några hade ringt och meddelat att det var intresserade.
I Augusti hade vi besök av Östhammars neuro. Några gjorde en tur med Blå tåget (som numera är grönt) några gick eller rullade själva. Eftermiddagen tillbringade de tillsammans med några av våra medlemmar ute på Sommarro. Det var en mycket trevlig eftermiddag där vi utbytte erfarenheter med varandra.
I september medverkade vi på Trädgårdsdagen. Det blev en mycket lyckad dag.
Man kunde också gissa hur många kulor det var i en burk. De fyra som gissade närmast kunde vinna ett pris. Kulorna var 436 till antalet varav det var 96 röda, som var utslagsfrågan. Det var ett smart drag som lockade folk till bordet.
Några hade anhöriga eller bekanta som hade någon diagnos och hade frågor och funderingar om vilka vi var. Vi delade ut många kassar med div. information och några små saker som tex pennor och reflexer. Vi kunde konstatera två nya medlemmar redan den helgen.
På Neurodagen hade vi en Föreläsning av en Diagnosstödjare som pratade om föreningsverksamhet och livskvalitet och en Fysioterapeut som pratade om vikten av att ta hand om sin kropp och tex. träna på gym.
Vi bjöd också in Polisen som kom och talade om hur vi bäst ska skydda oss från bedragare. Ett mycket uppskattat och välbesökt möte.
Från september till december har vi haft vattengympa på Pepparrotsbadet.
I oktober kunde vi äntligen komma igång med gymmet. Tisdagar utan Fysioterapeut och onsdagar med Fysioterapeut Jan Bohlin som gymvärd. Det har varit en mycket välbesökt aktivitet.
På julmarknaden i Paushuset fanns Neuro med och visade upp sig samt bjöd på pepparkakor och skumtomtar.
Vi kan också rapportera att vi nu har tillgång till ett rum på Kryddgården. Vi delar rum med hörcentralen. På fönstret till det rummet sitter en anslagstavla där vi sätter upp kommande aktiviteter.
Året avslutade vi med att äta en god jultallrik på Kryddan. Det var drygt 20 medlemmar som kom och njöt av maten. Efter en lotteridragning där alla vann så gick alla hem nöjda och glada.

 

Verksamhetsplan 2023

Aktiviteter som vi har tänkt år 2023

* badet fortsätter
* gymmet fortsätter
* vi kommer att medverka på Neurpromenaden och Neurodagen där vi hoppas kunna få någon föreläsare som kan berätta om olika hjälpmedel. Eller ni medlemmar, kom gärna med förslag på vilket tema ni vill att vi ska ta upp.
* vi jobbar lite på temat livskvalitet och tänker att det finns säkert någon som har tid över. Då kunde vara trevligt att helt prestigelöst bara träffas en dag i veckan eller varannan vecka och fördriva lite tid tillsammans och fika, prata, spela spel, kanske ha någon frågetävling eller annat spännande.
* vi kommer att delta i trädgårdsdagen igen.
* vi spånar också lite på en ev resa med övernattning. Antingen med anhörig på något närliggande ställe eller en resa till Pärnu där även möte med läkare och vissa behandlingar ingår.
* något besök hos närliggande neuroförbund vore också trevligt

 

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet