Filmer om MG
Här har vi samlat informativa filmer om myastenia gravis, MG. De förklarar vad som händer i kroppen vid MG och ger kunskap och förståelse kring vad MG innebär.
Föreläsning om MG
Myastenia gravis - från mild till svår sjukdom med dåligt avgränsade undergrupper. Föreläsning från 21 oktober 2024 med Fredrik Piehl, professor i neurologi vid Karolinska universitetssjukhuset och Susanna Brauner, docent vid Karolinska Institutet. Föreläsarna tog även upp det senaste om behandling och forskning av MG på europeisk nivå. I slutet av inspelningen finns en frågestund med.
Symtom vid MG
Att ställa diagnos vid MG
Brässoperation vid MG
Neuro stödjer stimulerande neurorehab med Ronnie Gardiner Method
Den rytm- och musikbaserade rehabiliteringsmetoden ”Ronnie Gardiner Method” är så pass intressant, att Neuro och Neurofonden 2018 gick in med ett forskningsbidrag till Linköpingsforskaren Petra Pohl för detta. Tidigare har en Göteborgsstudie med strokepatienter gett positiva resultat för bättre livskvalitet och nu har Parkinsonpatienter studerats av Pohls forskarteam.
Covid-19 och individer med neuromuskulära sjukdomar:
Neuromuskulära sjukdomar omfattar många olika diagnoser med starkt varierande funktionshinder även hos individer med samma diagnos. Det är därför svårt att ge specifika rekommendationer som är generaliserbara men följande rekommendationer är tillämpliga på många neuromuskulära sjukdomar.
”Cytokinstormar” är problemet
Immunförsvaret kan överreagera mot det nya coronaviruset och skapa cytokinstormar i kroppen, som angriper inre organ. Det finns redan befintliga mediciner som hjälper mot detta.