Promenad i Tyresö

Neuro Södertörn Neuropromenerar i Tyresö. Målet är att samla in så mycket pengar det bara går till neurologisk forskning via neuropromenaden

När: Torsdag den 19 maj klockan 11.00-14.00.

Var: Vi träffas och avslutar vid Borggården vid Tyresö slott. Det finns handikapparkering. Kommer du med färdtjänstbuss eller taxi, uppge adress Tyresö slott, borggården. Närmaste busshållplats är Tyresö kyrka (buss 875).

Anmäl till nedanstående; senast måndag 16/5 så vi vet hur många vi blir:
Gudrun Engman - gudrun.engman@telia.com - 070-690 57 12
Madde Palmgren - madde.palmgren@telia.com - 070-749 45 71

Vår guide heter Martina Kiibus och är kommunekolog från Tyresö kommun. Zaketterna, Janne och Mikke hjälper oss denna dag.

Tyresö slottspark anlades på 1700-talet och är en av Sveriges äldsta engelska parker. I den lummiga miljön spirar vårens och försommarens alla blommor. De betande fåren bidrar till den rika floran och att hålla landskapet öppet. Här finns också grovstammiga lövträd som al, bok, ek och lind och blommande fruktträd. Vi vandrar i lugnt tempo i parken och ut på Notholmen där vi äter vår matsäck vid havet.
Cirka 3 timmar inklusive matsäckspaus. Cirka 3 km.

Praktisk information: Tillgänglig toalett finns vid slottet. Ta med egen matsäck. Det går också att handla lunch eller fika på Café Notholmen.

Tillgänglighet: Det går att ta sig fram med rullstol och rullator i slottsparken och ut på bryggan på Notholmen. Ibland när gångvägarna är nygrusade kan det vara lite tyngre. Sista backen tillbaka upp mot slottet är något ansträngande. Men vi hjälps åt!

Vi har en frivillig deltagaravgift på 50 kr, eller mer. Alla insamlade pengar går till forskning om neurologiska sjukdomar.

Du kan betala in på 3 olika sätt genom att klicka på nedanstående länk:
https://www.neuropromenaden.se/neuro-södertörn 

Det går även bra att swisha till 90 100 75. Märk din gåva med ”Neuropromenaden”

Betalar du via postgiro eller bankgiro märker du din gåva med ”Neuropromenaden”.
PG 90 10 07-5   |   BG 901-0075 

Varmt välkommen önskar / Styrelsen