Café-MS

Våra månatliga fikaträffar i Kulturhuset Fregatten, Stenungsund. Vi träffas första torsdagen i månaden för att fika och umgås. Uppehåll i juli och augusti månad.

Café-MS, Neuro-förbundet Kaprifols oas

När jag slutade mitt arbete på Krackern, Borealis i september 2005 så var de två första veckorna efter det semester. Sen var jag arbetslös med allt vad det innebär. Sommaren som kom så blev jag dålig. Balansen var ur funktion, jag kunde inte se, ögonen flackade, (nystagmus), min katt dog. Jag började bli olycklig för att inte behövas längre. Kunde inte köra bil längre. En fruktansvärd depression gjorde entré och all livslust försvann. Blev sjukskriven, sedan sjukpensionär och otroligt ensam. Efter ett tag började jag tänka – Det måste finnas fler som hade det som jag! Kunde man inte träffas tro?
Jag satte ut en annons i ST-tidningen om Café-MS där jag bjöd in alla som hade MS på ett befintligt, handikappanpassat Café. Gensvaret blev enormt! 15 personer ringde och ville komma. Första mötet kom 10 stycken. Jag var jättenervös. Har inte talets gåva. Men så lycklig jag blev, jag hade rätt. Det fanns fler som behövde detta.
Många som kom detta första möte är fortfarande kvar. En del har tyvärr gått bort och andra är så sjuka att de inte kan komma längre och nya har tillkommit. Jag hade nu gått med i NHR Kaprifols styrelse igen Vi bestämde att ta med ALLA med en neurologisk sjukdom och det kom ännu fler. Så första torsdagen varje månad klockan ett har vi vårt Café-MS.
Har hållit på i över 6 år nu. Det är helt underbart. Vi har varit med i tidningen, varit med i radio, P4 Göteborg. Vi är numer världskändisar och förhoppningsvis tar andra föreningar efter oss. Man behöver inte vara med i någon förening så det är bara att dyka upp! Det är ju en väldigt enkel tillställning, som är helt kravlös, som alla kan börja med. Det är bara en som får vara spindeln i nätet och starta upp.
Senast nu 4/4-2013 var vi 25 personer, varav tre besökare från NHR Uddevalla. Som mest har vi varit 29. Ett härligt gäng! Som en man sa – Det är så skönt att komma hit för ingen tittar på min sneda arm.
Janet Rutgersson