Borden klara, spelhörnan på plats, 4-kampen igång och så äntligen får vi äta.

Några timmars trevlig samvaro med korvgrillning och lekar!

Neuro Kalmars, för året nystartade trivsel och aktivitetsgrupp, bjöd in till en dag med korvgrillning, tävlingar, lotterier med mera. Såväl familj som kompisar var inbjudna att delta.

Ett 25-tal personer kom till det jättefina koloniområdet vi fått möjligheten att vara på. Små kolonistugor med all sin blomsterprakt, en njutning i sig.

Tävlingsdags

Det rådde en viss förvirring hur upplägget av 4-kampen skulle gå till men sen deltog nästan alla med liv och lust efter bästa förmåga i de aktiviteter som ingick.
Kasta bollar i hink, välta, sjömansspel och bowling. Priser delades ut till bästa lag.

Dagens höjdpunkt

Efter allt tävlande var det dags att äta. Många olika sorters korvar låg på grillen och serverades med bröd, senap, ketchup, bostongurka och rostad lök. Vad mer kan man önska en sån här dag? Potatissallad……. jodå det fanns också.
Efteråt blev det kaffe och en mumsig rulltårtebakelse dekorerad med grädde, mandariner och en svensk flagga. Till detta en klurig "gissa fågeltävling" som Camilla höll i.

Lotteri och chokladhjul

Och som sig bör, lotteriförsäljning. Trevligt inslag var även chokladhjulet med många godsaker att vinna.
Dock var chokladhjulsskötaren (jag) nybörjare och hade inte riktigt koll på reglerna men lyckligtvis hördes inga protester och okunskapen kompenserades med något extrasnurr på hjulet för samma insats.

Till sist, lottdragning med många finfina vinster. Lena skötte den med bästa hjälpredan Oscar, 5 år, som  drog vinstlotterna ur tombolan och högt och tydligt upprepade de nummer som lästes upp.
Till barnens glädje fanns även mjukisdjur och såpbubblor att välja på på vinstbordet. 

Allt kanske inte var helt på plats den här gången men jag konstaterar att alla verkade nöjda och glada och alla som var där bidrog till att det blev en trevlig och lyckad dag.

En extra eloge och stort tack till Camilla och Pelle som förberett att möbler och annat var på plats och Anna och Johan med sina två fina barnbarn som servade oss med servering och en massa annat som behövdes.

//Anne E