En person som tränar att gå mellan två ledstänger. Illustration.

Danshälsan

Danshälsan är ett samlingsbegrepp med anpassade dansaktiviteter som sätter dansen i fokus för att förbättra fysiska, psykiska och sociala hälsa. Dans har visat sig ha mycket positiva effekter för personer med neurologiska diagnoser till exempel Parkinsons sjukdom, Multipel Skleros, stroke. Dansen stimulerar både kropp och sinnen, förbättrar balansen, minskar stelhet i musklerna, tränar koordination och förebygger fallrisk. Dessutom väcker dansen kreativitet, ökar självförtroende och ger möjlighet att träffa andra i samma situation. Dansprogrammet bygger på evidensbaserad metod, där fokus ligger på rörelseglädje och kravlöshet.

Hur går det till?
Dansklassen börjar med uppvärmning. Därefter tränar vi olika dansstilar och improviserar. Som avslutning varvar vi ner med avslappnings- eller stretchövningar. I klassen väljer du själv om du vill utföra rörelserna stående eller sittande. Alla rör på sig utifrån sina egna förutsättningar och det finns inga krav på förkunskaper. Du är varmt välkommen att prova på en gång gratis för att se om dansen är någonting för dig. Kostnad: Endast 300 kr/12 gånger för medlemmar i Neuro Mer information och anmälan:

Danshälsan SV Jönköpings län Studieförbundet Vuxenskolan
Parkinsondans - Värnamo kommun (varnamo.se)

Vid frågor kontakta Therese Fröberg, therese.froberg@sv.se, mobil 0704313912 eller Katarzyna Filipowicz, katarzyna.filipowicz@rjl.se, mobil 0724507409

 

Dans för dig med MS eller andra neurologiska diagnoser JÖNKÖPING torsdag 29 augusti kl.15-16.00 (Studieförbundet Vuxenskolan)

VÄRNAMO torsdag 29 augusti kl.12-13.00 (Studieförbundet Vuxenskolan)

Dans för dig med stroke
JÖNKÖPING torsdag 29 augusti kl.13.45-14.45
(Studieförbundet Vuxenskolan)
NÄSSJÖ tisdagar 27 augusti 13-14.00
(Studieförbundet Vuxenskolan)

Dans för dig med Parkinson
JÖNKÖPING tisdag 10 september 14-15.00 (Kulturhuset Spira) VÄRNAMO torsdag 29 augusti kl.10.45-11.45 (Kulturskolan)