En person som sitter vid havet med sin mobiltelefon. Foto.
Som diagnosstödjare ger du stöd genom telefonsamtal med Neuroförbundets medlemmar. Foto: Pixabay.

Vill du bli diagnosstödjare inom polyneuropati?

Vi söker dig som vill bli diagnosstödjare inom polyneuropati och som gärna är insatt i idiopatisk variant (där orsaken är oklar eller åldersrelaterad), men det är inget krav. Uppdraget som diagnosstödjare är ett fint sätt att engagera sig ideellt och ge stöd till andra med samma diagnos.

Det är bra om du har haft din diagnos en tid, så du har hunnit skaffa dig kunskap och erfarenhet av att leva med polyneuropati.

En diagnosstödjare är en person, som själv lever med en neurologisk diagnos. Du förväntas vara en medmänniska som lyssnar och svarar på frågor utifrån dina egna erfarenheter. Som diagnosstödjare ger du stöd genom telefonsamtal med Neuroförbundets medlemmar.

Fint att engagera sig och ge stöd

För att trivas med ett engagemang som diagnosstödjare är du själv medlem i Neuroförbundet och inställd på att lyssna. Självklart får man dela med sig av sina erfarenheter av olika symtom. Vi får också vägleda inom olika områden som träning, rehabilitering eller annat man mår bra av. Men vi undviker att prata om läkemedel, för sådana frågor hänvisar vi till vården och specialister. För frågor om Försäkringskassan hänvisar vi till vår juridiska rådgivning.

Du behöver också kunna hantera en ”smart telefon” och den telefonilösning vi har via vår växel.

Uppdraget som diagnosstödjare är ett fint sätt att engagera sig ideellt och bidra till gemenskap för att bryta oro och ensamhet. I nätverket för våra diagnosstödjare har vi genomgångar och digitala träffar 4 gånger per år. Vi har också en diagnosstödskonferens en gång per år för information och erfarenhetsutbyte.

För att ställa frågor om uppdraget går det bra att mejla helene.landersten@neuro.se eller ringa 076 001 70 24.

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet