Vill du bli diagnosstödjare inom parkinson?
Vi söker fler diagnosstödjare inom Parkinsons sjukdom. Uppdraget som diagnosstödjare är ett fint sätt att engagera sig ideellt och bidra till gemenskap för att bryta oro och funderingar. Som diagnosstödjare ger du stöd genom telefonsamtal med Neuros medlemmar.
En diagnosstödjare är en person, som själv lever med en neurologisk diagnos. Det är bra om du har haft din diagnos en tid, så du har hunnit skaffa dig kunskap och erfarenhet av att leva med en neurologisk diagnos.
Gör skillnad för en medmänniska
Du förväntas vara en medmänniska som lyssnar och svarar på frågor och funderingar utifrån dina egna erfarenheter.
För att trivas med ett engagemang som diagnosstödjare är du själv medlem i Neuro och inställd på att lyssna. Självklart får man vägleda inom olika områden som träning, rehabilitering eller annat man mår bra av. Men vi undviker att ge råd om läkemedel, för sådana frågor hänvisar vi till vården och specialister. För frågor om Försäkringskassan hänvisar vi till vår juridiska rådgivning.
Vägledning för engagemanget
Du behöver också kunna hantera en ”smart telefon” och den telefonilösning vi har via vår växel, för att slippa lämna ut ditt privata nummer eller ta kostnader för samtalen. Låter det intressant kommer du få genomgång av lösningen. I nätverket för våra diagnosstödjare har vi digitala träffar 4 gånger/år. Vi brukar också ses på en fysisk diagnosstödskonferens en gång per år.
Här finns mer information om Neuros diagnosstöd
För att ställa frågor om uppdraget går det bra att mejla helene.landersten@neuro.se eller ringa 076 001 70 24.