Närbild på händerna på en patient och en fysioterapeut som balanserar mot en orange pilatesboll. Foto.
Konferens om rehabilitering på Neurodagen 2021. Foto: Håkan Sjunnesson, Neuro.

Om rehabilitering på Neurodagen 2021

Neuro Rehab C-län ordnar en digital konferens om rehabilitering med flera experter på talarlistan. Välkommen att vara med!

En halv miljon i Sverige lever med neurologiska skador eller sjukdomar. För att uppmärksamma det hålls Neurodagen årligen den 28 september. Föreningar över hela landet ordnar aktiviteter dagarna före och efter det datumet. Vår Neurodag har förstås fokus på rehabilitering.

När: Lördag den 18 september klockan 13-17.
Var: Online i Teams, klicka här.


Rehabilitering vid neurologisk sjukdom eller skada – behov och möjligheter

Moderator

Sara de Haas, utredare och intressepolitiskt ansvarig, Neuro.

Program

Konferensen har fyra föreläsningar och det kommer att ges tid för paus, bensträckare och frågestunder under eftermiddagen.

Vikten av neurologisk rehabilitering - Neurorapporten 2021

Sara de Haas, utredare och intressepolitiskt ansvarig, Neuro. Rapporten visar att neurologisk rehabilitering är eftersatt jämfört med annan vård och behandling. Tillgången till rehabilitering är olika beroende på var du bor och vilken diagnos du har. Alldeles för få patienter får träffa ett multiprofessionellt rehabiliteringsteam och regioner följer inte upp sina egna åtgärdsförslag.

Ny träningsmetod för personer med multipel skleros

Anne Wickström, legitimerad fysioterapeut specialist inom neurologi och medicine doktor, Universitetssjukhuset i Linköping. Presentation av forskningsprojektet "Hälsa och livskraft" med en rehabiliteringsform som kombinerar sammanhållen, intensiv rehabilitering med egenvårdsträning, flexibla träningsmöjligheter och digitalt stöd vid träning. Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonds och Neuro.

Teambaserad rehabilitering

Elin Mårtensson, legitimerad arbetsterapeut, Akademiska sjukhuset Uppsala. I teamet för rehabilitering vid neurologiska sjukdomar (NS-teamet) vid avdelningen för rehabiliteringsmedicin arbetar flera professioner tillsammans med patienterna. Presentation av hur rehabiliteringen utformas och arbetsterapeutens särskilda roll.

Ortopedteknik vid neurologiska skador

Pia Flisberg, legitimerad ortopedingenjör, Team Olmed Uppsala. Hjälpmedel är viktiga för att underlätta vardagen för personer med neurologiska skador. Presentation av ortopedtekniska hjälpmedel som kan bidra till ökad bekvämlighet och livskvalitet vid olika typer av neurologiska skador.

Neuro Rehab C-län i samarbete med Neuro Uppsala länsförbund hälsar alla varmt välkomna!

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet