Rullstol som kör ombord på en båt med ramp i en liten hamn i skärgården. Foto.
Följ med oss till skärgårdsön Rävsten! Foto privat.

Utflykt till Rävsten i Roslagen

Finns det tillgänglig natur på en ö i skärgården? Jajamän, följ med oss till Rävsten!

Neuro Rehab C-län ordnar en temadag på ön Rävsten i samarbete med Upplandsstiftelsen. Syftet är att ge ökad kunskap om tillgänglig natur i Uppland och att erbjuda möjlighet att vistas ute i skärgården tillsammans under trevliga former. 

När: Tisdag 30 augusti ca 10-16 

Var: Rävsten. Avfärd från Äspskärs brygga på södra Gräsö dit man tar sig med egen bil eller färdtjänst. Bilfärjan från Öregrund till Gräsö går klockan 10.00.

Kostnad: Anmälningsavgiften är 100 kr. Neuro bjuder sedan på utflykten där båttur, lunch och fika ingår, och möjlighet att låna båt, fiskeredskap eller kajak. Även kostnad för resan till Äspskärs brygga med egen bil eller färdtjänst betalas av Neuro.

Anmälan: Anmälan är nu stängd och utflykten är fulltecknad. Det finns möjlighet att skriva upp sig på reservlistan fram till måndag 29 augusti. Kontakta oss då på e-post rehab.c-lan@neuro.se

Program

Från Äspskärs brygga blir det båttur till Rävsten i anpassad båt med ramp. Både rullator, rullstol och elrullar kan köra ombord. På Rävsten börjar vi med lunch, och förvaltarna berättar om ön och hur de arbetat med tillgängligheten där.

Under dagen finns det möjlighet till assisterad kajakpaddling och fiske från brygga eller eka. De som vill kan vandra i öppna betesmarker och skärgårdsnatur, tillsammans med våra guider från Upplandsstiftelsen eller på egen hand. Vi avslutar med en fika tillsammans innan båten tar oss tillbaka till Äspskärs brygga.

Det här är Rävsten

Rävsten är en liten idyllisk ö sydost om Gräsö. Ön kan besökas över dagen eller så kan man hyra en stuga och stanna lite längre. Här finns både skog, klippor och öppna marker med betande djur. Till Rävsten tar man sig med båt från Äspskär på sydspetsen av Gräsö. Stugbyn är öppen året runt och från maj till oktober finns duschar, kiosk och annan service tillgänglig.

Stugbyn ägs av Upplandsstiftelsen som också förvaltar halva Rävsten som är Natura 2000-område. Förvaltare sedan 2014 är Thomas Rosen och Kerstin Söderberg. Läs mer om Rävsten HÄR.

Rehab C-län hälsar alla medlemmar i Neuroföreningar i Uppland välkomna att följa med!

 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet